Iako iza nje stoji jedna od najslabijih ekonomija sveta, Severna Koreja je jedna od najvećih oružanih formacija na planeti. U sastavu ove moćne armije se nalaze i specijalni elitni odredi čiji specijalci predstavljaju ultimativne mašine za ubijanje.

Severna Koreja, čija ukupna populacija iznosi oko 23 miliona, poseduje vojsku koja broji čak 1,1 milion ljudi, što predstavlja jednu od najvećih svetskih oružanih formacija.

Ono što omogućava držanje ove, po broju, američkoj ili ruskoj vojsci ravne armije su dugi vojni rok, koji traje od tri do pet godina, i činjenica da se skromna novčana sredstva i zalihe hrane koja zemlja poseduje usmeravaju prevashodno za potrebe vojske.

Sa rezervom i paramilitarnim organizacijama kao što su “Mladi crveni gardisti” i “Radničko-seljačka crvena garda” (jedna vrsta teritorijalne odbrane), Severna Koreja može da okupi, smatra se, oko 9,5 miliona boraca. Ovo je, tvrde pojedini istočnoazijski komentatori, ukupno gledano, najveća vojna organizacija na svetu.

Na video-snimku koji je na Jutjubu postavljen prošle godine vidi se trening elitnih trupa koje su, poput i svega ostalog u Severnoj Koreji, pod komandom Kim Džong Una.

Vojnici na snimku demonstriraju neverovatne veštine, snagu i izdržljivost. Kad se na sve to doda i korišćenje lanaca, cigli i sekira, to izgleda ovako: