Rudar Prijedor je zabilježio drugu prvenstvenu pobjedu u novoj sezoni, na gostujućem domaćinstvu u Gradišci protiv Travnika – 2:1.

Gradiška – Gradski stadion. Gledalaca: 200. Sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo). Strijelci: 1:0 Pekija (20), 1:1 Dudić (40 – penal), 2:1 Džafić (65). Žuti kartoni: Pekija, Radoja, Kunić (Rudar Prijedor), Čivić, Hasanhodžić, Kovač (Travnik).

RUDAR PRIJEDOR: Kozić, Nišević, Burazor, Kojić (od 86. Gavranović), Radoja (od 67. Hamzić), Džafić (od 80. Kunić), Arežina, Pekija, Ćulum, Jovičić, Pejić.

TRAVNIK: Nurković, Hasanhodžić, Aleksić, Durak (od 56. Plakalo), Šivšić (od 46. Fazlić), Dudić (od 70. Mekić), Kuadio, Radosavljević, Kovač, Smajić, Čivić.

Rudar Prijedor je zabilježio drugu prvenstvenu pobjedu u novoj sezoni, na gostujućem domaćinstvu u Gradišci protiv Travnika – 2:1.

Izabranici trenera Borisa Gavrana svih 90 minuta “ginuli” su za pobjedu što je i obećao trener “rudara” koji je pred ovaj duel imao mnogo kadrovskih problema, ali je uspio da pronađe dobitnu kombinaciju do nove “trojke” u prvenstvu.

Gosti su došli u Gradišku da se nadigravaju, propustili su veliki broj šansi, a Prijedorčani su poslije pobjede u finalu Kupa Republike Srpske nad Krupom savladali i Travničane identičnim rezultatom.

Rudar Prijedor je poveo golom Nemanje Pekije u 20. minutu, ali je u završnici prvog dijela gostujući sastav uspio da se vrati, kada je iskusni Feđa Dudić poentirao s bijele tačke nakon igre rukom Pekije u svom šesnaestercu. Sredinom drugog dijela Rudar Prijedor je golom Mirze Džafića, koji je postigao gol glavom u 65. minutu, stigao do nove prednosti i na kraju pobjede.

Prijedorčani sada na svom kontu imaju sedam bodova osvojenih u Prijedoru i Gradišci u omjeru 3:4.