selo-veselo-trnopolje-pobjednik1

Ekipa Trnopolja , pobjednik je finalne kulturno-zabavne manifestacije „Selo veselo 2015“ , koja je održana 23. avgusta u Srednjoj Marićkoj kod crkve.

Brojni posjetioci uživali su u višečasovnom programu u kojem su održana nadmetanja u tradicionalnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu. Drugo mjesto zauzela je ekipa Ljeskare-Kalajevo, treće je Malo Palančište , dok je četvrta ekipa Srednje Marićke , koja je , na čelu sa Radovanom Mikanovićem  , kao domaćin manifestacije,  zaslužila najvišu ocjenu

selo-veselo-trnopolje-pobjednik3

Priznanja i pobjednički pehar ekipama je uručio zamjenik gradonačelnika , Milenko Đaković , koji je brojne posjetioce podsjetio na veliki značaj ove manifestacije na oživljavanju i unapređenju društvenog života u prijedorskim selima , zbog čega je „Selo veselo“ od  2010. godine uvršeno u program „Kulturnog ljeta“ Grada Prijedora.

selo-veselo-trnopolje-pobjednik4U kulturno-zabavnom programu nastupio je folklorni ansambl ,  orkestar i muška izvorna grupa KUD „Omarska“ ,  muška izvorna grupa „Marićka“ , frulaš Brane Bilbija iz Miske Glave i tamburaš Boško Milovanović iz Omarske,  muzičari  i vokalni solisti . Za prevoz ekipa finalista pobrinuli su se prijatelji manifestacije „Autotransport“ Prijedor  i „VD turs“  , a za medijsko predstavljanje  , pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik“ i prijedorski portali.

selo-veselo-trnopolje-pobjednik2

Kulturno-zabavni karavan “Selo veselo 2015” , u protekla tri mjeseca , okupio je 16 prijedorskih sela , što je čini najmasovnijom manifestacijom “Kulturnog ljeta” Grada Prijedora.

 

Izvor: Saša Goronja