Iza fudbalera Rudar Prijedora je jedna od najuspiješnih sezona u istoriji, osvojena je dupla kruna: šampionat i Kup Srpske.

Tim povodom gradonačelnik Prijedora priredio je prijem za predstavnike Rudara.

Osvajanjem dva najznačajnija trofeja u Republici Srpskoj, Rudar Prijedor zaslužuje pažnju ne samo uprave kluba, igača i publike, nego i lokalne zajednice.

“Lokalna zajenica će se uključiti, u skladu sa mogućnostima, u stvaranje uslova za uspjeh kluba. Borili smo se i do sada, izgradnjom tribina, renoviranjem stadiona i slično, i to ćemo nastaviti i dalje”, rekao je gradonačelnik Prijedora Marko Pavić.

Lokalna zajednica zajednica će u saradnji sa sponzorima, obezbijediti fudbalerima Rudara dobre uslove za rad u ovoj i budućim sezonama, a igračima je poručeno da pokušaju izboriti ostanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

“Ovaj je zaista lijep gest gradonačelnika i svih koji vole Rudar. Moramo reći da i mi predtavljamo Prijedor, i da smo na neki način u ime Rudara osvetlali obraz ovog grada “, rekao je direktor FK Rudar Prijedor Vukašin Đaković.

“Nadam se da ćemo i dalje imati dobre uslove za rad, pred nama igračima je da radimo i ostvarimo ciljeve koje je zacratala Uprava”, kazao je kapiten ekipe Nebojša Šodić.

Podstaknuti postignutim uspjehom, fudbaleri Rudar Prijedora ističu da će se boriti, ne samo za gornji dio tabele Premijer lige BiH, nego i za Evropu.

RTRS