Odbornik NDP-a u Skupštini grada Banjaluka, Vladimir Mirošljević, napao je u prostorijama Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta (AGGF) profesorku Maju Dodig uz prijetnje da će ubiti i nju i njenu porodicu!

Mirošljević, koji je donedavno obavljao i funkciju predsjednika GO NDP-a Banjaluka, pokušao je i da udari profesorku u čemu su ga, kako nam je ona potvrdila, spriječili ostali radnici fakulteta.

Do brutalnog napada je došlo jer je Mirošljević bio nezadovoljan što njegov sin nije položio kvalifikacioni ispit iz predmeta na kojem je Dodigova imenovana kao odgovorni nastavnik.

Prijetnje telefonom

Kako nam je ispričala ova profesorka, još uznemirena zbog onog što joj se dogodilo prije dva dana, samo sreća i kolege spasili su je od fizičkog napada.

– Sekretarka fakulteta je uspjela da stane između mene i dr Mirošljevića i spriječi da me i fizički napadne. Ipak, on je konstantno koristio neprimjerne i uvredljive izraze i klevete, uz koje je ponavljao stalne prijetnje da će oduzeti život meni i mojoj porodici, psovao mi mrtvog oca… Čak je govorio da je on zbrinuo svoju porodicu zbog čega će me i bez problema odrobijati. To je trajalo sve dok kolege nisu pozvale policiju koja je ubrzo i došla – ispričala je Dodigova.

Ona navodi da je Mirošljević i policajcima priznao sva nedjela, te nastavio i pred njima da joj prijeti oduzimanjem života.

– Policajci su nakon uviđaja informisali inspektora. On je nakon moje kratke izjave o događaju, informisao dežurnog tužioca koji je dao nalog za pokretanje daljnje procedure u Okružnom tužilaštvu – rekla je Dodigova i dodala da je nakon napada u stalnom strahu, jer se cijeli slučaj nije završio samo na tome.

– I njegova supruga, Aleksandra Mirošljević Ždral, inače sudija Privrednog suda RS, prijetila je u telefonskom razgovoru sa sekretarkom fakulteta Marinom Todorović, uz neprimjerene riječi, ovaj put pozivajući se na tužilaštvo s ciljem zastrašivanja. Istog dana oko 23 časa, ženska osoba je pozvonila na interfon, na adresi mog prebivališta, obratila mi se imenom i prijetila fizičkim bludom nada mnom – požalila se Dodigova koja nam je otkrila da su Mirošljevići, još do prvog kvalifikacionog ispita, koji njihov sin nije položio, pokušavali da preko njenih kolega proguraju svoje dijete na fakultet.

Mirošljević: Rekao sam da ću je proganjati!

Vladimir Mirošljević u razgovoru za naš list nije negirao optužbe da je vrijeđao profesorku Dodig, već je sve čak i ponovio.

– Ja ću sve učiniti da zaštitim svoje dijete od takve osobe i sve što se dešavalo ja ću iznijeti u javnost kad bude završen sudski spor. Istina je da sam je verbalno napao, ali nisam i fizički. Takođe, nije tačno da sam pred policijom govorio da ću je ubiti već da ću je proganjati. Vi morate shvatiti da je ta žena zlo, ja sam to vidio u njoj i ona se okomila na jednu gradsku porodicu jer to za nju predstavlja užitak. Tužba koju je podnijela nije sporna, ja sam preživio pet godina u ratu mogu i robijati, ali ona je svjesno i namjerno oduzimala bodove mom sinu – rekao je Mirošljević.

– O tome postoje i dokazi da su Sandra Kosić Jeremić, Biljana Antunović i Gordana Broćeta s našeg fakulteta tražile da Mirošljevićevom sinu poklonim bod koji mu nedostaje, što sam odmah odbila – navela je Dodigova.

Prijava policiji

I rektor Banjalučkog univerziteta, Stanko Stanić, upoznat je sa cijelom situacijom i najoštrije osuđuje napad na profesorku, kakav, kako kaže, nije vidio za 40 godina rada.

– Ovo je za svaku osudu! Pokušaj da se prijetnjama i zastrašivanjem upiše dijete na fakultet neprihvatljiv je. Mi smo zbog svega profesorki dali i zaštitu i nadamo se da do ovakvih groznih stvari više nikad neće doći – naveo je Stanić.

Press je povodom ovog slučaja želio da čuje i stav dekana AGGF-a Milenka Stankovića,  ali on nije odgovarao na naše telefonske pozive.

Iz CJB Banjaluka su nam potvrdili da je Policijska stanica Obilićevo u utorak zaprimila prijavu u kojoj se navodi da je tog dana verbalno napadnuta profesorka na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu. Prema njihovim navodima policijski službenici su odmah izašli na teren, gdje su obavili razgovor sa osobama koje su prisustvovale napadu, a u toku je dokumentovanje cijelog slučaja.

Press