Iako je Kina još uvijek konzervativna sredina u kojoj je monogamija, kao i na Zapadu, jedan od stubova društva, situacija u gradu Donguanu u provinciji Guandong nešto je drugačija.

Naime, tamošnji poslodavci u svojim pogonima zapošljavaju gotovo isključivo žene zbog čega je muškaraca u gradu sve manje. Prema osnovnim zakonima ekonomije, usred svega toga dogodila se jedina logična stvar – potražnja za muškarcima suludo je visoka i to ne u fabričkim pogonima, već u – krevetima.

Mnogi od njih tako priznaju da imaju dvije ili čak tri stalne djevojke, piše “Mirror”. No, one na to itekako svjesno pristaju. Rijetki muškarci koji rade u fabrikama su u prednosti su jer su uvijek okruženi ženama, a oni koji rade izvan njih u prednosti su jer imaju više – vremena.

Upravo zbog toga Donguan je nedavno dobio titulu “grada seksa” jer su žene i više nego spremne da stupaju u odnose s muškarcima koji već imaju djevojku, ili više njih.

“Imam tri djevojke i sve znaju jedna za drugu. Nekoliko mojih prijatelja takođe ima po nekoliko djevojaka”, prenosi list riječi Li Bina, jednog od stanovnika neobičnog grada. “U gradu je mnogo mladih i naivnih djevojaka. Zašto ne imati više od jedne? Gledajte, u ovom se gradu svi zabavljaju. Ako nećete vi, neko drugi hoće.”

Međutim, većina tih žena tu je tek privremeno. Mnoge se nakon nekoliko godina rada vrate svojim kućama i osnivaju porodice. No, dok su u Donguanu ne štedi se na zabavi zbog čega, nažalost, buja i prostitucija.

(NN/24sata.hr)