U porodičnoj kući u Zemunu, policajac Dragan Mudrić (33) ubio je oca Jovicu Mudrića sinoć oko 23 sata. Policajac nije uhapšen jer je pobegao iz kuće.

Nakon što je ubio oca, Dragan Mudrić se zaključao na spratu kuće, dok je Jovičino telo pronađeno u prizemlju njihovog doma. Na lice mesta je stiglo oko deset patrola policije i Hitna pomoć. Dojavu da se u kući odigrala tragedija policiji su prijavili građani koje je uplašila pucnjava.
Ubrzo su pristigli i pregovarački tim MUP Srbije, kao i forenzičari. Oko 00.45 sati začuli su se povici i udarci kada je interventna jedinica provalila u kuću, ali nedugo zatim, iz razgovora policajaca moglo se zaključiti da ubicu ne mogu da pronađu.
Kako smo saznali, u Draganovom službenom automobilu, parkiranom ispred kuće, pronađeno je oružje, ali nije potvrđeno da li je iz njega pucano. Telo oca izneto je iz porodičnog doma u 01.20 sati.

– Ova tragedija je morala da se dogodi. Stalno su se svađali, otac je Dragana maltretirao. Terao ga je iz kuće nekoliko puta. Dragan je dobar čovek i ni mrava ne bi zgazio. Od svojih usta bi odvajao da nekome pomogne. Verovatno je njegov otac uradio nešto strašno kad ga je ubio. Toliko su svađe bile česte da sam mislio da će otac da ga ubije, a ne da će da se dogoditi obrnuto – kaže Dragan Krstić, brat od ujaka policajca, kojem je pozlilo pa je Hitna pomoć morala da interveniše.

Kako smo saznali, Jovica Mudrić je živeo u drugom mestu, sa drugom ženom.

Do ranih jutarnjih sati policijske patrole su pretraživale teren oko kuće u kojoj se dogodio zločin, a potraga 33-godišnjem policajcem se nastavlja.

Otac i sin su se svađali zbog prodaje kuće u kojoj se desilo ubistvo, gde je Dragan Mudrić živeo sa devojkom.

– Njegov otac je hteo da proda kuću, a Dragan nije i ceo život su se svađali oko toga. Otac je čak nekoliko puta rekao i da će da ga ubije. Jovica je nekoliko puta provaljivao u kuću, a poslednja dva dana Dragan je bio smeten i nije bilo prijatno pričati sa njim – kaže rođak Dragan Krstić, koji živi nekoliko kuća dalje.

Blic