Tužilac Vukašin Kondić u završnoj riječi zatražio je od vijeća banjalučkog Okružnog suda da osudi državljanina Norveške Zikriju Krkića (42) za ubistva Muharema Balića i Almira Redžića kao i nedozvoljeno držanje oružja.

S druge strane, Krkićeva odbrana smatra da nema dokaza za njegovu krivicu te da je istraga vođena nezakonito.

Presuda će biti izrečena u ponedjeljak, 7. septembra, u 15 časova.

Optužnica Krkića tereti da je 28. jula prošle godine pola časa prije ponoći u ugostiteljskom objektu “San” u Trnopolju ubio Balića i Redžića iz Prijedora. U njih je ispalio više od 10 metaka iz automatske puške. Njihova tijela pronašao je vlasnik kafića Irfan Redžić, koji je čuo pucnjavu.

Tužilac Kondić je iznoseći završne riječi kazao da krivicu optuženog dokazuju brojni dokazi i izjave svjedoka.

– Čaure pronađene na licu mjesta i one u dvorištu Krkića ispaljene su iz istog oružja. Utvrđeno je da je Krkić ranije imao sukob sa ubijenim Almirom Redžićem. Postoje svjedoci koji su poslije ubistva vidjeli automobil “golf 5”, koji liči na onaj koji je vlasništvo optuženog, kako prolazi pored mjesta zločina – kazao je tužilac Kondić.

Branioci optuženog Krkića advokati Jadranka Ivanović i Jasminka Jovišević smatraju da njihovo branjenik treba da bude oslobođen.

– Izjave svjedoka tužilaštva su kontradiktorne, a istraga je vođena suprotno zakonu. Ne znamo kako su tokom uviđaja pokupljene čaure s lica mjesta i gdje su predate. Možda ih je neko mogao odnijeti i baciti u dvorište optuženog. Vještačenje DNK, a koje tužilaštvo nije priložilo, dokazalo je da na čaurama sa mjesta zločina nema tragova Krkića – rekla je Ivanovićeva.

Krkić je u Trnopolju poznat po tome što je dovođen u vezu sa vehabijskim pokretom.

Glas Srpske