Miloš Stević izboden je nožem u predelu stomaka danas pre podne u Klokotu na Kosovu i Metohiji. Napalo ga je nekoliko osoba albanske nacionalnosti.

Stević (23) zbrinut je u bolnici i njegovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno. Policija je saopštila da je započela istragu o ovom napadu, javlja dopisnik RTS-a.

“Radilo se o ekstenzivnim, životno ugrožavajućim povredama unutrašnjih organa. Odmah nakon prijema i adekvatne reanimacije, povređeni je adekvatno zbrinut u operacionoj sali”, navodi lekar Bratislav Lazić i dodaje da se Stević trenutno nalazi na odeljenju intenzivne nege.

Miloša Stevića su u bolnici obišli srpski predstavnici u kosovskoj vladi i zatražili što hitnije rasvetljavanje ovog slučaja.

“Danas je napadnut još jedan mlad čovek i ugrožen još jedan život. Ja se, pre svega, nadam da će se oporavak ovog mladog momka što pre završiti i da će on da se vrati potpuno zdrav svojoj porodici”, ističe Branimir Stojanović, potpredsednik kosovske vlade.

Dodaje da nas ovaj napad upozorova da policija mora još bolje da radi svoj posao.

“Za nas je vrlo važno da ovo teško krivično delo, pokušaj ubistva, drugačije ne može da bude nazvano, bude što pre razrešeno, da počinioci budu što pre identifikovani i da pravosudni organi urade svoj deo posla, da kriminalci budu kažnjeni”, ističe Ljubomir Marić, ministar za lokalnu samoupravu.

Marić podseća i na napad na mladića Saveljića koji još nije razrešen, za koji nisu identifikovani i pronađeni počinioci.

Klokot je 1999. i 2000. godine često bio meta napada ekstremista. Uništeno je nekoliko kuća a stanovnici su bili i na meti minobacačke vatre.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je napad na Stevića i zatražio hitno rasvetljavanje okolnosti pod kojima se napad dogodio kao i pronalaženje odgovornih za napad.

“Zbog napada na jedan mladi život i činjenice da ovakvi incidenti izazivaju strah i nespokoj u srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji, neophodno je da policija bez odlaganja rasvetli sve okolnosti i pronađe odgovorne”, naveo je Đurić u saopštenju dostavljenom medijima.

Đurić je dodao da albanska politička javnost na Kosovu i Metohiji mora da počne da dosledno i kontinuirano osuđuje sve napade na pripadnike srpske zajednice, kako bi bili obeshrabreni potencijalni vinovnici svih budućih incidenata.

RTS