Zdravstveno stanje Miloša Stevića /23/ iz Klokota, kome je juče albanski mladić nanio povrede nožem u stomak, je stabilno, ali je i dalje u životnoj opanosti, rekao je Srni Miodrag Stanišić iz Odjeljenja intenzivne njege bolnice u Gračanici.

“Stević je primljen na Odelenje hirurgije sa taškim povredama stomaka. Nožem su mu nanete teške povrede na unutrašnjim organima opasne po život”, rekao je Stanišić.

On dodaje da je pacijent pod neprestanim nadzorom ljekara.

Ministar za zajednice i povratak samoproglašenog Kosova Dalibor Jevtić, poslije obilaska izbodenog Stevića, rekao je Srni da je u ovom trenutku najbitnije da stanje pacijenta bude stabilizovano i da kosovska policija što prije objavi rezultate istrage.

“Znaju se počinioci. Postoje očevici i svedoci incidenta i zato očekujemo da kosovska policija što pre saopšti rezultate pokrenute istrage”, kaže Javtić.

On je apelovao da sugrađani ostanu prisebni i da ne dozvole da dezinformacije dodatno opterete i onako napetu situaciju u Klokotu i šire.

Jevtić naglašava da je neophodno da sve istitucije osude incident jer ćutanje zvaničnika privremenih institucija može dodatno uznemiriti preostale Srbe na Kosovu i Metohiji.

SRNA