Reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre u Riju 2016, poslije pobjede nad selekcijom Argentine u posljednjem kolu Svjetskog kupa sa 3:2 u setovima!

Naše djevojke savladale su rivalke poslije velike borbe, iako su imale dva seta prednosti, da bi maestralnom igrom u petom setu ipak stigle do velike pobjede – 25:16, 25:19, 20:25, 23:25, 15:4.

Izabranice selektora Zorana Terzića su ujedno obezbjedile i srebrnu medalju, ostvarivši tako najbolji plasman u SK u istoriji naše zemlje, a ukoliko domaćin Japan savlada Kinu tokom dana Srpkinje će se okititi zlatom.

Duel Japanki i Kineskinja igra se od 12:20 časova po našem vremenu.

Najzaslužnija za pobjedu našeg tima bila je maestralna Tijana Bošković sa 30 poena, MIlana Rašić upisala je 14, Jovana Stevanović 11, a dvocifrena je bila i Brankica Mihajlović sa 10. S druge strane, u poraženom timu najviše se istakla Tanja Akosta sa 18 poena, dok je Lusija Fesko zabilježila 15.

Srbija je ostvarila svoj primarni cilj, u veoma jakoj konkurenciji, pošto su samo prve dvije selekcije, od ukupno dvanaest, sa turnira u japanskom Komakiju obezbjedile vizu za Brazil naredne godine.

One su na tom putu ostvarile deset pobjeda, savladavši redom – Sjedinjene Američke Države, Peru, Alžir, Južnu Koreju, Dominikansku republiku, Rusiju, Japan, Kubu, Keniju i Argentinu.

Jedini poraz srpske odbojkašice doživjele su na startu turnira od Kineskinja.

B92