Fudbaleri mostarskog Zrinjskog su nakon sedam odigranih kola lider na tabeli BH Telecom Premijer lige sa 14 osvojenih bodova. Plemići još uvijek nisu primili nijedan gol, ali u posljednje dvije utakmice nisu ni zabijali. Mečevi protiv Širokog Brijega i Čelika su odigrani Pod Bijelim brijegom, a oba su završena rezultatom 0:0. Naredno kolo Zrinjskom donosi gostovanje u Prijedoru, a uoči te utakmice se na pres konferenciji obratio Vinko Marinović.

-Pokušali smo maksimalno iskoristiti prvenstvenu pauzu i nadam se da smo popravili neke stvari. Idemo u Prijedor da ostvarimo povoljan rezultat, a svjesni smo da nas čeka teška utakmica. Rudar Prijedor je proteklih nekoliko utakmica odigrao kao domaćin u Gradišci, a nadam se da je sada teren u Prijedoru bolji, kako bismo imali normalne uvjete za igru – rekao je Marinović, koji je dodao:

-Rudar Prijedor ima ekipu koja je sastavljena od iskusnijih i mlađih igrača. Oni su ekipa koja nikome nije lagan zalogaj, ali smo sigurno bolja ekipa i mislim da smo favoriti.

Zrinjski će u Prijedoru biti lišen usluga prvog napadača Steve Nikolića, koji je povrijeđen.

-Stevo Nikolić ima problema sa stopalom i on neće putovati sa nama. Tu je i Petrak, koji će također ostati u Mostaru dok se ne oporavi i bude maksimalno fizički spreman za igru. Imat ćemo nekih izostanaka, ali otprilike znam sastav za utakmicu – zaključio je Marinović.

prijedor24h