Službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor danas su prvačićima Osnovne škole “Desanka Maksimović” u ovom gradu održali predavanje o saobraćaju i saobraćajnim propisima u okviru akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju”.

“Najmlađim učesnicima u saobraćaju ukazano je na značaj bezbjednosti djece u saobraćaju, te na koje načine sami mogu doprinijeti bezbjednosti u saobraćaju”, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

U toku predavanja policijski službenici su se osvrnuli na ulogu roditelja u ovom procesu, a kasnije i nastavnika, iz razloga što roditelji ličnim primjerom pokazuju djeci ponašanje u saobraćaju, koji ostavlja trag u dječijoj svijesti i oni kasnije oponašaju te postupke.

Osnovcima je skrenuta pažnja na to da se ulica prelazi uvijek na mjestima gdje je obilježen pješački prelaz, a najmlađoj populaciji date su i upute kako se trebaju ponašati u saobraćaju, kako bi se zajedničkim aktivnostima podigao nivo bezbjednosti djece u soabraćaju.

Akciju zajedno provode MUP Republike Srpske i Ministarstvo saobraćaja i veza u saradnji sa Agencijom sa bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savezom i policijskim stanicama u Srpskoj.

SRNA