Fudbaleri Rudar Prijedora doživjeli su četvrti prvenstveni poraz, prvi na domaćem terenu i to pri povratku na Gradski stadion u svoj grad. Izgubili su minimalno 0:1 od lidera mostarskog Zrinjskog koji je, objektivno, u ovom trenutku jača ekipa što se i vidjelo na terenu. Najbolji akter susreta bio je golman „rudara“ Dalibor Kozić.

-Mi smo imali svoje šanse, Zrinjski je imao svoje, jednu je iskoristio, mi nismo i čestitam Mostarcima na pobjedi. Imali smo mnogo problema pred ovu utakmicu, ionako oskudan igrački kadar kada ostane bez dvojice trojice igrača to je za nas veliki hendikep što se vidjelo i protiv Mostaraca. I u takvoj situaciji imali smo periode kada smo stvarali šanse, dominirali na terenu, ali nažalost te trentuke nismo iskoristili na najbolji način – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Boris Gavran.

Prijedorčani su u dva navrata tražili jednaesterac, ali je pištaljka sarajevskog arbitra Admira Šehovića ostala nijema, jednom kada je neko od Mostaraca igrao u svom šesnaestercu rukom u prvom i posle jednog duela u kaznenom prostoru Zrinjskog u drugom poluvremenu.

-Protiv nas su suđena tri penala u sličnim situacijama, ali sudijska odluka je takva kakva je, mi tu ništa ne možemo. Imaju ljudi zaduženi u Savezu da prate i ocjenjuju suđenje ne bih da se bakćem sa tim. Ali, kada u trenucima dominacije ne ostvarite preimućstvo i ne postignete gol kasnije je to mnogo teže uraditi pogotovo protiv ekipe kakva je Zrinjski. Okrećemo se gostovanju u Zenici protiv Čelika – dodao je na kraju Gavran.

prijedor24h