Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić smatra da ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić obmanjuje javnost tvrdnjama da je falsifikovan dokument o formiranju Radne grupe za pripremu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti tajnih podataka.

“Očito je da Mektić nastavlja da uveseljava medije po Sarajevu svojim nastupima. On sada tvrdi da niti je formirao radnu grupu, niti potpisao dokument, niti ima ikakve veze sa tim već da je riječ o podvali i falsifikatu”, rekla je Majkićeva Srni.

Ona je konstatovala da, ukoliko je tačno da je falsifikovan dokument kojim su precizno definisani članovi radne grupe, rok izvršenja posla i to da svi članovi imaju pravo na naknadu, ostaje nejasno “ko to u ministrovom okruženju radi bez njegovog znanja”.

Majkićeva smatra da to znači da sa Mektićem rade ljudi koji nisu prošli osnovnu provjeru i da bi ministar trebalo da provjeri ko su ti zaposleni koji mogu čak i da potpisuju dokumente.

“Može biti riječ samo o dvije stvari – ili ministar ne smije da prizna javnosti da ne radi u korist interesa Republike Srpske jer nije konsultovao MUP Republike Srpske za takav čin, ili očito ne zna šta mu se dešava u Ministarstvu, te da, u tom slučaju, nije dostojan pozicije na koju je imenovan”, ocijenila je ona.

Ona smatra da je tačno da je dokument pripremljen i da su to potvrdila i lica koja su imenovana u ovu radnu grupu.

Mektić je ranije izjavio da je falsifikovan njegov potpis na dokumentu koji potvrđuje formiranje Radne grupe za pripremu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti tajnih podataka.

U medijima se pojavio dokument koji potvrđuje formiranje Radne grupe bez predstavnika MUP-a Republike Srpske sastavljen je 1. septembra ove godine, a na njemu se nalazi potpis ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

SRNA