Dugogodišnji fudbaleri i kapiten, a jedno vrijeme i pomoćni trener u stručnom štabu Rudar Prijedora Nedžad Žerić (43) postao je jedan od rijetkih stručnjaka iz Prijedora sa UEFA PRO licencom s kojom može da radi na svim meridijanima svijeta.

Dugogodišnje iskustvo uloženo je u diplomski rad pod naslovom „Analiza rada menadžmenta, organizacijestručnog rada u prvom timu i omladinskom pogonu švajcarskog fudbalskog kluba Sion“ koji je uspješno odbranjen u Sarajevu. Na taj način Žerić je okončao višegodišnje edukovanje i usavršavanje i sada u potpunosti može da se posveti trenerskom pozivu za koji se opredijelio poslije završetka igračke karijere. U sklopu priprema za odbranu diplomskog rada Nedžad Žerić je boravio u Švajcarskoj u redovima Siona gdje je stažirao za UEFA PRO licencu.

-Radostan sam i srećan poslije odbrane diplomskog rada. Sada mogu da se posvetim izazovima u trenerskom poslu. Hvala svima koji su bili uz mene i pomogli mi da istrajem na ovom putu, davali podršku i vjerovali u mene – istakao je kratko Nedžad Žerić.

Žerić je ponikao u Mrakovici iz Kozaruše, a sa 14 godine prešao u omladince Rudar Prijedora, igrao je za Travnik i bihaćko Jedinstvo, sa Rudar Prijedorom je, kao kapiten ekipe koju je vodio trener Darko Nestorović, od Druge lige Republike Srpske ekspresno stigao u Premijer ligu BiH u kojoj je ostavio dubok trag. Jedno vrijeme je igrao i u Izraelu nastupajući za Hapoel Haifu i Hapoel Bej Šan. Dva puta je oblačio dres reprezentacije Bosne i Hercegovine 1997. godine kod selektora Fuada Muzurovića. Nastupao je u utakmicama protiv Hrvatske u kvalifikacijama za SP u Francuskoj i prijateljskoj protiv Tunisa.

prijedor24h