Semila Batanović (19) iz Kalesije, koja je bila u šestom mjesecu trudnoće, poginula je kao suvozač u vozilu “fijat bravo” za čijim volanom je bio njen suprug Eldin Ikanović (27), kada su u mjestu Tabanci kod Zvornika sletjeli s puta u kanal.

U nesreći, koja se dogodila u četvrtak uveče na magistralnom putu Zvornik – Bijeljina, Ikanović je prošao bez povreda.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je trudnica nakon nesreće davala znake života zbog čega je hitno prevezena u Dom zdravlja u Zvorniku gdje joj je ukazana ljekarska pomoć.

– Ona je odatle, zbog težine povreda, prebačena u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla gdje je preminula od zadobijenih povreda – kazao je naš izvor.

Prema nepotvrđenim informacijama, uzrok ove saobraćajke je brza vožnja koja nije bila prilagođena uslovima puta.

Očevici ove tragedije ispričali su da je prizor prevrnutog “fijata” u kanalu bio zastrašujući.

– Vidio sam prevrnuto vozilo u kanalu i okupljene ljude oko njega. Nisam znao ko su ljudi koji su bili u vozilu. Kada sam čuo da se radi o trudnici sav sam se naježio i dugo nisam mogao doći sebi – kazao je jedan od očevidaca koji nije želio da mu objavimo ime. On je dodao da je suvozačeva strana vozila, na kojoj je trudnica bila, sva smrskana i slupana dok je vozačeva strana netaknuta.

– Pošto je tog dana padala slaba kiša vrlo je moguće da je “fijat” išao brže nego što je propisano po mokrom putu usljed čega je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio – rekao je isti očevidac. Bračni par toga dana putova je iz Kozluka prema Kalesiji.

U Centru javne bezbjednosti Bijeljina, navodeći inicijale,  u petak su saopštili da je zvornička policija nakon obavljenog uviđaja nastavila dalju istragu u cilju utvrđivanja  tačnog uzroka ove saobraćajne nesreće.

– Policija je o pomenutoj nesreći obavijestila i Okružno tužilaštvo Bijeljina – kazali su u CJB Bijeljina.

Ovo je jedna u nizu saobraćajnih nesreća koje su se dogodile u četvrtak na području BiH.

Vozač B. J. teško je povrijeđen u mjestu Čeljigovići u Istočnom starom gradu kada se upravljajući vozilom “hjundai aksent” sudario sa vozilom “škoda felicija” za čijim volanom je bio O. M. Povrijeđeni vozač zadobio je napuknuće lobanje.

Suvozaču u vozilu “opel astra” F. Ć. napukla su četiri pršljena kada je pomenuto vozilo za čijim volanom je bio Z. J. sletjelo s puta u mjestu Vidrići kod Sokoca.

Policija je u oba slučaja nakon obavljenog uviđaja nastavila dalju istragu u cilju utvrđivanja uzroka ove saobraćajke.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Lužani kod Prnjavora teško su povrijeđena dva vozača. Do saobraćajke je došlo kada su se sudarili vozilo “dačija logan” za čijim volanom je bio P. V. iz Prnjavora i automobil “reno klio” kojim je upravljao J. V. takođe iz tog grada.

– Povrijeđenim vozačima ljekarska pomoć ukazana je u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske – kazali su u CJB Banjaluka.

Glas Srpske