Renato Kragulj iz Prijedora uhapšen je i ispitan zbog sumnje da je ukrao zlatni nakit vrijedan 11.500 maraka iz kuće oca svoje djevojke, saznaje “Glas Srpske”.

On je nakon ispitivanja u policiji pušten da se brani sa slobode.

Protiv njega je Centar javne bezbjednosti Prijedor podnio izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu kojim ga tereti za ovu krađu. Prema tom izvještaju, Kragulj je krađu počinio 23. avgusta tako što je iskoristio poznanstvo sa kćerkom vlasnika kuće, u kojoj je boravio više puta. On je iskoristio njenu nepažnju i ukrao nakit.

U policiji su rekli da je on ukradeni nakit u više navrata prodavao zlatarama i na drugim lokacijama za otkup zlata.

Prema nezvaničnim informacijama, Kragulj je duže vrijeme navodno bio u ljubavnoj ili prijateljskoj vezi sa kćerkom čovjeka od koga je pokrao nakit.

– On je često posjećivao djevojku kod njene kuće i vjerovatno je tokom tih posjeta uočio da imaju zlatnine. Krađu je isplanirao jer je nakit ukrao dok su roditelji njegove djevojke bili na ljetovanju. Koristeći njenu nepažnju i to što mu je vjerovala, on je neprimjetno pokupio sav nakit iz kuće i odnio ga – kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su vlasnici krađu otkrili nakon povratka s mora, ali nisu odmah posumnjali na Renata.

– Kasnije se ispostavilo da je u vrijeme krađe Renato dolazio u kuću. Nakon toga on je priveden u policiju i ispitan te je utvrđeno da je počinio krađu. Policija je kod njega prilikom hapšenja pronašla manju količinu droge spid – objasnio je izvor blizak istrazi.

Inače, Kragulj je odranije poznat policiji uglavnom po teškim krađama, ali i posjedovanju manjih količina droge.

U septembru 2013. godine hapšen je zbog sumnje da je sa nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u mjestu Sotonice i Malo Palančište kod Prijedora krao mesingana slova. Tada je sumnjičen da je s grobalja i drugih mjesta krao i oluke i druge sekundarne sirovine. Ukradene predmete prodavao je u preduzećima za otkup sekundarnih sirovina u Prijedoru. Na jednom od njih, poslije hapšenja 2013. godine, pronađen je dio ukradenih stvari.

Statistika

Prema statistikama policije, na području CJB Prijedor u prvih šest mjeseci ove godine počinjeno je 98 krađa i 88 teških krađa. Lopovi su najčešće krali iz porodičnih kuća i stanova iz kojih su uzimali raznu skupocjenu robu, nakit i novac. Policija je u martu ove godine uhapsila Seada Zejnilovića zbog sumnje da je zajedno sa još jednom osobom pljačkao kuće po Prijedoru. Oni su prijavljeni tužilaštvu zbog sumnje da su ukrali veću količinu zlatnog nakita, oružja, skupocjenih predmeta kao i određenu količinu novca.

Glas Srpske