Đorđe Mančić (29) zvani Čume iz Šapca ubijen je danas oko 18 sati u Karađorđevoj ulici u centru grada. Kako nezvanično saznajemo njega je ubio Ignjat Lukić (64) takođe Šapčanin, koji se potom predao policiji

Prilikom pucnjave, u nogu je ranjena slučajna prolaznica D.L. (54). Motiv ovog ubistva, najverovatnije je dugovanje koje je Đorđe imao prema Ignjatu.

Prema rečima svedoka, Mančić je ubijen dok je sedeo u bašti kafane “Mali metropol” sa dva hica iz pištolja, a ubica mu je pucao u predelu glave.

Ubistvo se dogodilo na očigled velikog broja prolaznika, u blizini Osnovne škole “Janko Veselinović”. 

Svedoci kažu da je ubica Đorđu prišao s leđa.

– Bila sam u radnji i razgovarala sa majkom preko telefona. Čula sam pucnje i pomislila da deca bacaju petarde. Kada sam čula vrisak, znala sam da se nešto strašno dogodilo – priča jedna od prodavačica iz butika preko puta mesta ubistva.

Drugi svedoci kažu da su čula dva pucnja, nakon čega je Đorđe ostao da sedi na stolici. Oni koji su

poznavali ubijenog Đorđa tvrde da je on dugovao između tri i pet hiljada evra Ignjatu Lukiću.

– Taj dug je od pre nekoliko godina. Ovaj ga je molio da mu vrati, pretio i na kraju mu je, očigledno, prekipelo – pričaju Šapčani.

Đorđe Mančić je odavno poznat policiji. Zbog trgovine heroinom, trebalo je da odleži tri godine zatvorske kazne.

– Đorđe je stanovao u naselju Benska Bara, koje se nalazi u blizini mesta ubistva. Nema roditelje, a  praktično ga je odgajio Dule Rosić koji je 2009. godine ubijen u centru Šapca u automobilu ispod kojeg je postavljena bomba – pričaju upućeni.

Informer