Ni sam ne znam kojih će 11 igrača istrčati na utakmicu protiv Širokog Brijega u subotu na našem Gradskom stadionu!

Ovo je konstatacija šefa stručnog štaba Rudar Prijedora Borisa Gavrana koji se zaista nalazi u situaciji da ga boli glava s obzirom da će Prijedorčani protiv favorizovanog gosta biti hedikepirani neigranjem nekolicine fudbalera. Zbog trećeg žutog kartona zarađenog u Zenici u duelu sa Čelikom pravo nastupa nemaju Nebojša Pejić, Stipe Miloš i Čedomir Ćulum, na Kup susretu Republike Srpske u Tesliću protiv Proletera (0:1) povrijedio se napadač Petar Kunić, dok su Siniša Radoja i kapiten Nebojša Šodić roviti zbog povreda.

-Široki Brijeg dolazi kod nas sa novim trenerom, radi se o kvalitetnoj ekipi sa dosta kvalitetnih igrača. Hercegovci u prvom dijelu jeseni nije pokazala pravo lice niti su se pokazali u svijetlom izdanju i kod nas dolaze sigurno da isprave neke stvari. Igraćemo znatno oslabljeni i vjerujte da u ovom trenutku ne mogu da kažem, jer ni ja ne znam, koga ću suprostaviti Širokobriježanima – rekao je strateg „rudara“ Boris Gavran.

Svestan je Gavran da ga protiv tima s „Pecare“ očekuje teških 90 minuta.

-Primorani smo da kombinujemo, razmišljamo, izmišljamo, ne preostaje nam ništa osim borbe. Samo borbenošću kao u Zenici možemo da stignemo do povoljnog rezultata i ne možemo ništa drugo da obećamo osim maksimalnog zalaganja. Ne treba bježati od činjenice da je Široki Brijeg favorit, a mi borbom možemo da nadoknadimo naše nedostatke, oskudan igrački kadar i „tanku“ klupu. Međutim, u fudbalu nema pravila i nikada se ne zna – dodao je Gavran.

Između dva prvenstvena kola Prijedorčani su eliminisani iz Kupa Republike Srpske koji su osvojili prije nešto manje od mjesec dana, poraženi su u Tesliću (0:1) od Proletera.

-Sigurno da je to neuspjeh, ali to je bila utakmica u kojoj su igrači koji smatraju drugačije imali priliku da se nametnu i dokažu. Neka sada vide gdje su i šta su i jesam li ja u pravu? Utakmica u Tesliću je potvrda da nemamo klupu i nama je ona donijela dodatno razočarenje od same eliminacije, a istinski smo željeli da preskočimo Teslić. Žao mi je što nismo prošli, a igrački smo veoma, veoma tanki – rekao je na kraju Boris Gavran, trener zeleno-crnih.

Utakmicu u grau na Sani sudiće Husein Terzić iz Travnika.

Prijedor24h