Ljubav i pamet često nemaju šta da traže u istoj rečenici, osim u kontekstu gubitka pameti. Kad se zaljubimo, postajemo poprilično blesavi i radimo stvari koje inače nikada ne bismo radili.

Ovo su one najčešće:

Ignorišemo mane

Mane treba da gledamo s rezervom i da pokušamo da ih pretvorimo u vrline, ali previše je previše. Kad se zaljubimo, imamo potrebu da i one najveće mane pretvorimo u vrline, jer je to jedini način da sebi opravdamo izbor partnera. Ovo može biti problem jer jednom kad prođe zaljubljenost, mane ostaju a tad već može da bude kasno.

Žrtvujemo sebe

Veze su uvijek kompromis, ali kad smo zaljubljeni, jako volimo žrtvovati neke svoje principe i prilagoditi se drugoj osobi. Problem je u tome što ćemo s vremenom upravo toj osobi zamjerati činjenicu da smo zbog nje žrtvovali dio sebe.

Ne slušamo unutrašnji glas

Naš unutrašnji glas je u većini slučajeva u pravu, ali kad smo zaljubljeni, nekako čujemo samo dobre stvari, a ignorišemo sve loše što pokušava da nam šapne. Najgore je što se kasnije ljutimo upravo na taj glas, iako nam je od početka govorio kako stvari stoje.

Index.hr/Press