Fudbaleri Rudar Prijedora doživeli su peti prvenstveni poraz u devet kola, izabranici trenera Borisa Gavrana izgubili su 0:1 od Širokog Brijega na domaćem terenu.

Prijedor – Gradski stadion. Gledalaca: 500. Sudija: Husein Terzić (Travnik). Strijelac: 0:1 Pehar (72). Žuti kartoni: Desnica (Rudar Prijedor), Ćorić, Kresinger, Marković (Široki Brijeg).

RUDAR PRIJEDOR: Kozić, Šodić, Nišević, Burazor, Kojić, Radoja (od 79. Mrkić), Džafić, Arežina, Pekija, Jovičić, Džasper (od 65. Desnica). Trener: Boris Gavran.

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Ćorić, Pehar (od 85. Landeka), Vagner, Ćorluka (od 46. Buhač), Kožulj, Brekalo, Bralić, Crnov, Kresinger (od 70. Sesar), Marković. Trener: Slaven Musa.

Fudbaleri Rudar Prijedora doživeli su peti prvenstveni poraz u devet kola, izabranici trenera Borisa Gavrana izgubili su 0:1 od Širokog Brijega na domaćem terenu. Ovo je drugi uzastopni identični domaći neuspjeh, poslije mostarskog Zrinjskog minimalac u gradu na Sani ostvarili sui  Širokobriježani.

U obostrano lošoj igri u prvih 45 minuta treba istaći u 12. minutu pokušaj glavom, nepercizan, Aleksandra Jovičića nakon ubacivanja Filipa Arežine. Uzvratio je Vagner u 24. minutu poslije lijepe akcije, ali je šutirao direktno u Dalibora Kozića. U 43. minutu atraktivno je makazicama pokušao irza Džafić, nedovoljno jako da savlada Antonija Soldu, a u 45. minutu Siniša Radoja je iz povoljne pozicije prebacio prečku.

U nastavak “rudari “ su ušli ofanzivnije pa je u 46. minutu zaprijetio Arežina iz slobodnog udarca, lopta otišla pored gola, a u 51. isti igrač lijevom nogom pogodio je Soldu. Zvonimir Kožulj je uzvratio u 54. minutu sa 16 metara, ali je Kozić izbacio loptu u korner. Minut kasnije iskosa sa 18 metara rašlje je gađao Ivan Crnov, Kozić je poletio kroz vazduh i zaštitio mrežu. U 56. minutu Radoja je bio u povoljnoj šansi, ali je umjesto mreže pogodio saigrača Džafića.

Dino Kresinger je pokušao u 64. minutu, Kozić je opet bio na visini zadatka, a onda se mreža domaćina zatresla u 72. minutu. Dugo je lopta kružila oko šesnaesterca Prijedorčana, odbila se na lijevu nogu Mati Peharu koji je sa 15-16 metara šalje u neodbranjivi dio mreže. Kozić je samo pogledom ispratio loptu. U 75. minutu poslednja prilika na utakmici, Crnov je poslije greške odbrane “rudara” bio u šansi da povisi prednost gostiju, međutim istakao se najbolji pojedinac susreta Dalibor Kozić.

Dva rivala će igrati već u srijedu u okviru šesnaestine finala Kupa BiH, ali taj susret biće na hercegovačkom stadionu “Pecara”.

Prijedor24h