Predstavnici SNSD-a i SDS-a sa područja Istočnog Sarajeva juče su poslali zajedničku poruku da nemaju namjeru da prihvate odluku o promjeni rukovodstva “Elektrodistribucije Pale”.

Ovaj sastanak izazvao je opšte iznenađenje u Istočnom Sarajevu s obzirom na to da su se oko istog cilja okupili predstavnici dvije suprotstavljene političke opcije, da bi se, kako je poručeno, oduprli neustavnim smjenama u Republici Srpskoj.

Nakon sastanka predstavnika ove dvije partije na kojem su prisustvovali šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Staša Košarac, delegat iz SDS-a u Domu naroda Darko Babalj, načelnik Sokoca Milovan Bjelica, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, predsjednik skupštine grada Miroslav Vučić, načelnik Trnova Nenad Mišović, načelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić, načelnik Istočne Ilidže Predrag Kovač i načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović odlučeno je da se da puna podrška sadašnjem direktoru “Elektrodistibucije Pale” Ljubomiru Mrdi.

Na ovaj potez su se odlučili zbog informacije da bi, po novom koalicionom dogovoru vladajućih partija u RS, na ovu poziciju trebalo da zasjedne DNS-ov Nenad Nešić. Zaključke stastanka iznio je načelnik Istočne Ilidže Predrag Kovač, koji je naveo da je trenutno imenovanje rukovodstva u “Elektrodistribuciji Pale” jedno od najaktuelnijih pitanja za građane iz ovog dijela Srpske.

– Svi učesnici ovog razgovora iskazuju punu podršku aktuelnom rukovodstvu “Elektrodistribucije Pale” jer su oni imenovani legalno i očekujem da će se vlast ponašati u skladu sa zakonom i da će poštovati zakon. U ovom trenutku mora da bude zaustavljen ovaj proces smjene jer je sve drugo u suprotnosti sa zakonom – rekao je Kovač.

I Ljubiša Ćosić, načelnik Istočnog Novog Sarajeva, slaže se da je pitanje “Elektrodistribucije” Pale prioritet svih političkih faktora te izrazio zadovoljstvo zbog postignutog dogovora.

– Mi trenutno ne predstavljamo dvije političke partije, već 80 odsto građana ovog grada. Zato smo došli da damo podršku sistemu koji funkcioniše i zato ga ne treba niko dirati i mijenjati. “Elektrodistribucija Pale” godinama unazad čini sve da bi bio poboljšan kvalitet snabdijevanja lokalnih zajednica i zato dajemo punu podršku sadašnjem rukovodstvu. Mi ne pristajemo da budemo bilo čija moneta za potkusurivanje i ne interesuje nas ko se sa kim nešto dogovarao niti bili kakve političke priče, već da bude omogućeno ljudima koji dobro rade svoj posao da nastave sa tim – zaključio je Ćosić.

Podsjetimo, na poziciju direktora “Elektrodistribucije Pale” trebalo bi da dođe Nenad Nešić, odnedavno član Demokratskog narodnog saveza. Inače, dobro obaviješteni izvori našeg lista otkrivaju da je njegova porodična firma “Dar-Company” jedan od najvećih PDV dužnika u BiH i nalazi se na 107. mjestu od ukupno 2.293 dužnika.

– Ta firma je državi dužna više od 850.000 maraka, Fondu PIO, na ime neisplaćenih doprinosa i obaveza za radnike, duguje preko 343.000 maraka. Očigledno je da u Istočnom Sarajevu ne žele da na mjesto prvog čovjeka ogranka najbitnijeg državnog sistema na Palama dođe čovjek koji traži spas od ličnog neuspjeha u privatnom biznisu s obzirom na to da duguje preko 1.190.000 maraka – kaže naš izvor.

Press