Doživjeli su fudbaleri Rudar Prijedora protiv Širokog Brijega (0:1) peti poraz u tekućem prvenstvu, drugi uzastopni identičnim rezultatom na svom Gradskom stadionu (prije Širokog Brijega slavio Zrinjski) i dospjeli u izuzezno tešku situaciju na tabeli. Nisu izabranici trenera Borisa Gavrana uspjeli da ovjere bod osvojen na „Bilinom polju“ protiv Čelika (0:0).

O utakmici protiv Širokobriježana šef stručnog štaba prijedorskog premijerligaša je na konferenciji za novinare istakao:

-Čestitam igračima koji su željeli, borili se, vidjelo se da se zalažu na terenu i da im je stalo. Prvo poluvrijeme smo odigrali bolje od rivala, imali smo i nekoliko prilika za gol, posebno onu Siniše Radoje kada je sam bio pred golom gostiju. Da smo tada pogodili sigurno bi utakmica otišla u drugom smjeru. U drugom dijelu smo pali, ali po prikazanoj igri da smo osvojili bod ne bi bilo nezasluženo. Čestitam Širokom Brijegu na pobjedi – rekao je Boris Gavran.

Na novinarsku konstataciju da „nije bilo veznog reda“ Gavran je odgovorio:

-Vezni red je takav kakav je. Mi nemamo takav roster igrača da možemo da nadomjestimo izostanke zbog povreda i kartona, znao sam da nas ti problemi čekaju jer imamo oskudan igrački kadar, a problemi nas prate od početka počev od nemogućnosti igranja na domaćem terenu, pa sada i povrede, kartoni… U momentima kada imate na terenu dominaciju, ako tada ne postignete gol i ne ostvarite prednost kasnije je mnogo teže stići do željenog rezultata. Jer, dođe do zamora igrača zbog agresivnosti, borbenosti, čvrstoće u igri, a mi smo upravo sa tim pokušavali da nadomjestimo nedostatak kvaliteta, trošeći se mnogo.

Već u srijedu dva tima će se ponovo sastati, ovaj put na „Pecari“ u okviru šesnaestine finala Kupa BiH.

-Za nas je prvenstvo u prvom planu, Široki Brijeg je favorit, ali ćemo nastojati da odigramo što kvalitetnije i bolje – rekao je na kraju Boris Gavran, trener Rudar Prijedora.

prijedor24h