SANSKI MOST – Jasmin Deranić (27) se oporavlja od uspješnog operativnog zahvata očiju koji je obavljen tokom protekle sedmice na oftalmološkoj klinici “Svjetlost” u Zagrebu.

Kako bi se podmirili neophodni troškovi za pomenutu operaciju bila je organizovana humanitarna akcija tokom koje je sakupljeno oko 4.000 maraka.

Mladić kaže kako je nakon operacije obavljen i kontrolni pregled na klinici “Svjetlost” u Banjaluci.

“Na svu sreću, stvari se odvijaju dobro. Vid mi se vratio i sad sam ponovo u prilici da se sam krećem i snalazim. Sad mi preostaje da i dalje redovno odlazim na kontrole, kako bi liječnici pratili razvoj situacije”, kaže Deranić.

Prema njegovim riječima, pomenuta operacija u Zagrebu trebalo je da bude obavljena još prije dvije godine, ali zbog nemogućnosti da plati troškove putovanja i boravka u Zagrebu Deranić nije otišao. Inače, nakon što su prije tri godine “Nezavisne novine” objavile priču o ovom mladiću, ljudi iz specijalizirane oftalmološke klinike “Svjetlost” omogućili su mu besplatno liječenje u Banjaluci i Zagrebu.

Deranić s majkom Nerminom Islamović živi u maloj kući u selu Kruhari, nadomak Sanskog Mosta, koja uz to i nije u njihovom vlasništvu. Ona je nezaposlena, a mladić je zbog spomenutih zdravstvenih problema nesposoban za bilo kakav rad.

Deranić od svoje četvrte godine boluje od dijabetesa, opake bolesti koja je ostavila trajne posljedice po njegovo zdravlje i prijeti da mu zauvijek oduzme vid. Uz to, odlukom Komisije za reviziju Ministarstva za socijalnu politiku kantona, Jasmin je ostao bez 80 maraka socijalne pomoći koju je primao.

Nezavisne