rudar-siroki

Fudbaleri Rudar Prijedora već 385 minuta i skoro mjesec dana u prvenstvu nisu postigli pogodak, tačnije od petog kola kada su u Gradišci 23. avgusta dočekali i pobijedili Travnik (2:1). Tada je napadač Mirza Džafić pogodio u 65. minutu utakmice za trijumf, pri rezultatu 1:1. Od te utakmice od mogućih 12 osvojili su samo bod.

Od tada Prijedorčani su u borbi za bodove odigrali četiri utakmice i nisu uspjeli da zatresu protivničku mrežu. Redoslijed je ovakav: Sarajevo na „Koševu“ 0:2, Zrinjski u Prijedoru 0:1, Čelik u Zenici 0:0 i Široki Brijeg u Prijedoru (0:1). Nimalo ohrabrujuća statistika pred sutrašnji duel šesnaestine finala Kupa BiH na „Pecari“ protiv Širokog Brijega, ali i prvenstvene utakmice protiv tradicionalno neugodne Slavije iz Istočnog Sarajeva koja u subotu dolazi na Gradski stadion u gradu na Sani.

Kada se svemu ovome doda i eliminacija iz Kupa Republike Srpske minimalnim porazom (0:1) u Tesliću od Proletera onda Prijedorčani u posljednjih pet takmičarskih susreta nisu pogodili gol rivala, odnosno 475 minuta!

prijedor24h