U zaseoku Baraji kod Gornjih Podgradaca policija je pronašla zeleni automobil “audi A6”, koji je korišten u oružanoj pljački blindiranog kombija “Sektor sekjuritija”, a za pljačkašima se i dalje traga.

Policija sumnja da se pljačkaši i dalje nalaze na obroncima Kozare, pa su već tri dana blokirani svi putni pravci u naseljima Potkozarje, Šimići, Mičije, Turjak, Podgradci, Jurkovica i Mišin Han koje kontrolišu policajci naoružani dugim cijevima.

– Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Gradiške u mjestu Podgradci, zaseok Baraji, opština Gradiška, pronašli su putničko vozilo “audi A6” zelene boje, za koje se sumnja da je korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela Razbojništvo na auto-putu Banja Luka – Gradiška – saopštila je portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Ona kaže da policijski službenici vrše pregled i pretres terena uz podršku Helikopterskog servisa Republike Srpske sa ciljem pronalaska lica koja se sumnjiče da su izvršila krivično djelo razbojništvo.

– Pozivaju se mještani, ukoliko primjete nepoznata lica sumnjivog ponašanja, da o tome obavijeste policiju na dežurni broj 122 i da pružanjem korisnih informacija pomognu u lociranju i hapšenju izvršioca – apelovala je Markanovićeva.

Press