Izgradnja kuće za četvoro siročadi iz Dubravica kod Bratunca koju je pokrenula Radio televizija Republike Srpske i humanitarne organizacije „Budimo Ljudi“ u završnoj je fazi.

U akciju pomoći Ilićima uključili su se mnogi drugi, među njima i mladi i aktiv žena DNS.

Kuća za Acu ,Božanu, Nedeljka i Branka biće završena za petnaestak dana. Po prvi put u životu imaće kupatilo, vodu  i tople sobe.

Nakon grubih radova, urađene su instalacije, stolarija,  keramika..

-Sutra se radi rofiks, postavlja se sanitarija, nakon toga laminati. U subotu je planirana ugradnja etažnog grijanja, POošto se objekat dovoljno sasušio, možemo pristupiti i izradi termo fasade-kaže Goran Mihajlović, izvođač radova.

U akciju pomoći Ilićima,  koji su ostali bez oca i majke, uključili su se aktiv žena i omladina DNS.

Oni su danas Ilićima donirali ogrev za zimu i pakete za higijenu.

-Ova pomoć koju smo dopremili malim Ilićima ima simboličan cilj,  a to je da im kažemo da nisu zaboravljeni  i da društvo jednostavno shvati da je obaveza nas svih da budu s njima sve dok je to potrebno – ističe Ljiljana Ivančić predsjednica Aktiva žena DNS-a Bratunac

Ova skromna djeca, trenutno žive u oronuloj montažnoj kući bez kupatila. S nestrpljenjem čekaju novi dom.

Mališani su  do sada  sami spremali orgev, hranili koze i svinje, plastili sjeno. Naša priča potresla je mnoge građane širom RS, u akciju pomoći malim Ilićima odazvali su se gotovo svi gradovi i opštine. Zahvaljujući tome, ova djeca dobila su novi krov nad glavom.

Izvor: RTRS