Gradski odbor udruženja građana “Pokret pozitivna Srpska” Trebinje želi da na mjestu gradonačelnika vidi režisera Emira Kusturicu i podržava sve dobronamjerne ljude koji ovaj grad izgrađuju, rekao je danas predsjednik predsjednik ovog udruženja u Trebinju Milan Tomanović.

On je istakao da trebinjski odbor želi za grad sve što je progresivno, pa tako i Kusturicu za prvog čovjeka.

“Naravno da bi u našem gradu željeli čovjeka koji režira kao Felini, svira bas kao Miša Blam, koji piše kao Tomas Man, a gradi kao Gaudi”, rekao je Tomanović i dodao da je na Kusturici da odluči da li želi da prihvati mjesto gradonačelnika.

Tomanović je istakao da “Pokret pozitivna Srpska” Trebinje podržava sve privrednike i one koji žele da ulažu u Trebinje, “da od njega prave Monako”, navodeći kao primjer predsjednika koncerna “Svislajon Takovo” Rodoljuba Draškovića.

Glumac Branislav Lečić, koji je u svojstvu gosta i podrške “Pokretu pozitivna Srpska” u Trebinju prisustvovao konferenciji za novinare, ocijenio je veoma dobrom ideju da Kusturica bude gradonačelnik Trebinja, jer bi se “ovakvim izborom na Trebinje gledalo potpuno drugačije”.

“Ideja je dobra, jer izlazi van okvira rutine političkog ponašanja koja se svela na to da su političari isključivo ljudi koji gledaju svoje lične ambicije ili pripadaju nekoj političkoj partiji i naravno štite interese te partije”, smatra Lečić.

Ističući da se ideja “Pozitivne Srpske” ne može drugačije ostvariti nego “poremećajem ustaljenih formi i rutina života”, Lečić je rekao da “jedan mali narod mora da ima politiku koja misli o svima i gleda sav pozitivan potencijal jedne sredina”.

“Ako se izađe iz okvira rutinskog političkog ponašanja i izabre Kusturica za gradonačelnika, siguran sam da će potpuno drugačije da se gleda na ovaj grad. Sama činjenica da ima širok krug prijatelja i poznanika koji su iz različitih sfera života, mogu da naprave dobar ambijent, a to odmah donosi novac”, rekao je Lečić i podsjetio da su mnogi gradovi u kojima su se snimali filmovi postali turističke destinacije.

SRNA