Fudbalerima Rudar Prijedora protiv tradicionalno neugodne Slavije pripao je samo bod, izabranici trenera Borisa Gavrana igrali su danas nerješeno 2:2 sa “sokolovima” i dospjeli su u tešku situaciju na tabelu.

Prijedor – Gradski stadion. Gledalaca: 500. Sudija: Ognjen Valjić (Banjaluka). Strijelci: 1:0 Arežina (2), 1:1 Pušara (21), 1:2 Spalević (38), 2:2 Džafić (51). Žuti kartoni: Jovičić, Ćulum, Šodić, Pekija (Rudar Prijedor), Čomor, N. Pušara (Slavija).

RUDAR PRIJEDOR: Kozić, Šodić, Burazor, Kojić, Radoja (od 46. Kunić), Džafić, Arežina, Pekija, Ćulum, Jovičić, Pejić (od 89. Džasper). Trener: Boris Gavran.

SLAVIJA: Lučić, Ristić, Zeba (od 72. Sinđić), Spalević (od 69. Simović), Grujičić, N. Pušara (od 90. A. Pušara), Vejnović, Čomor, Arsenijević, Barić, Kartal. Trener: Rako Vojvodić.

Fudbalerima Rudar Prijedora protiv tradicionalno neugodne Slavije pripao je samo bod, izabranici trenera Borisa Gavrana igrali su danas nerješeno 2:2 sa “sokolovima” i dospjeli su u tešku situaciju na tabelu.

U posljednjih pet prvenstvenih mečeva Prijedorčani su od mogućih 15 osvojili samo dva boda, eliminisani su iz oba Kupa i pred njima je grčevita borba za opstanak u preostale dvije trećine Premijer lige BiH.

Već u drugom minutu domaćin je poveo lijepim golom Filipa Arežine sa nekih dvadesetak metara iz slobodnog udarca kada se lopta od stative odbila u mrežu Mladena Lučića. Bio je to prvi pogodak Rudar Prijedora u prvenstvu poslije mjesec dana posta i 567 minuta. Prije Arežine posljednji gol Prijedorčani su postigli u Gradišci 23. avgusta protiv Travnika (2:1) kada je u 65. minutu pogodio Mirza Džafić.

Uzvratila je Slavija odmah dva minuta kasnije, ali šut Emira Zebe sa pet metara glavom refleksno je zaustavio Dalibor Kozić i izbacio loptu u korner. U 10. minutu Branislav Arsennijević je prošao po desnoj strani, centrirao, a Darko Spalević zamalo bio neprecizan. Prijedorčani su izveli kontranapad u 13. minutu, ali je Arežina slabo šutirao.

Izjednačenje je uslijedilo u 21. minutu. Nakon centarušta sa desne strane najbolje se u šesnaestercu “rudara” snašao Nemanja Pušara i postigao pogodak. Do kraja prvog dijela gosti su uspjeli još jednom da zatresu mrežu domaćeg golmana Kozića in a odmor odu s prednošću 2:1 potpuno preokrenuvši rezultat. Prelijep pogodak postigao je Darko Spalević glavom.

U nastavak susreta domaćin je ušao sa dva špica, trener Boris Gavran je na poluvremenu Sinišu Radoju zamijenio Petrom Kunićem što je unijelo ofanzivniju orjentaciju Prijedorčana. Napadi domaćina urodili su plodom u 51. minutu kada je Džafić ušao po desnoj strani u šesnaesterac Slavije i kada mu jr golman Lučić krenuo u susret pogodio je mrežu za 2:2. Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika, Rudar Prijedor je imao terensku inicijativu, ali do promjene rezultata nije došlo.

prijedor24h