Neki snovi se ipak mogu ostvariti…

Neki snovi se ipak mogu ostvariti…

Doživljanje vrhunca u isto vreme kada i vaš partner, može izgledati jednako komplikovano kao odlazak na Mars, ali to ne čini da manje želimo da ostvarimo ovaj poduhvat.

Simultani orgazam nije samo nešto na vrhu liste seks želja, već može i očvrsnuti vaš odnos sa partnerom i stvoriti veći osećaj zadovoljstva.

S obzirom na to da je ženama u proseku potrebno 20 minuta da dožive orgazam, a muškarcima, pa, dva minuta, moraćete ozbiljno da se potrudite kako bi dosegli ovu seksualnu sinhronizaciju.

Evo koji su saveti seksologa i terapeuta za odnose Džejn Grir, koji se odnose na seks poze.

  1. Kada su ruke u igri

Zadovoljanje prstima je jedan od najlakših načina da žena dosegne vrhunac, pa ovo može biti dobra polazna tačka.

“Pustite ga da on prvi pruža užitak, jer je vama potrebno više vremena da se zagrejete”, kaže Grir.

U trenutku kada osetite da vam osetljiva mesta pulsiraju, posegnite za penisom partnera i nežno ga stimulirajte. Ukoliko osetite da se previše uzbudio, izbegavajte donji deo glave penisa, kako ne bi došlo prerano do orgazma. U igru možete da uključite i vibrator koji će vama povećati užitak, pa vremenom i da dođete do finala zajedno.

  1. Kada je oralno zadovoljavanje u toku

Tandemski oralni seks, poznatiji i kao poza 69, može biti nezgodan zbog nedostatka komunikacije lice u lice (očigledno). Izaberite neke neverbalne znake kako bi signalirali jedno drugom da li ste blizu kraja (neka vas stisne za pozadinu), a kada se to dogodi pauzirajte i usmerite vaše usne negde drugde, dok njegov jezik poradi na tome da i vas stigne jednako uzbuđenje.

Ukoliko bude baš “gusto” iskoristite ovu foru: “Nežno uhvatite ili stisnite glavu penisa, što će zaustaviti protoko krvi i usporiti dolazak orgazma”, kaže Grir.

  1. Kada je akcija penetracije

Odaberite pozu koja vrši pritisak na klitoris i dopušta vam da kontroliše ritam. Pokušajte sa pozama gde parner sedi na stolici ili sedite na njega unatraške (obrnuta kaubojka) što će vam dozvoliti da se sami dodirujete za veću stimulaciju. “Ukoliko on mora da uspori, promenite penetraciju iz duboke u pliću”, savetuje Grir.

Ako ste propustili ovo da postignete iz prvog puta, nemojte to da vas obeshrabri – vežbom do savršenstva!