Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je sve više ponosan na svoj narod i svoju zemlju.

Đoković je istakao da ostaje ponosan uprkos ratovima, teškoj ekonomskoj situaciji i poremećenom sistemu vrijednosti u posljednje tri decenije.

– Svakim danom sve više sam ponosan na svoj narod zbog načina na koji je Srbija reagovala prema aktuelnoj krizi sa izbjeglcama – rekao je Đoković na Svečanoj akademiji svoje Fondacije u Јugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

– Srbija je možda jedina pokazala svoje gostoprimstvo i dostojanstveno se nosi sa ovim problemom. Možda i zbog svega što smo prošli u posljednjih 30 godina, naš narod je pokazao empatiju – dodao je Đoković

Novak je dodao da nikada u životu, iako se često bavi humanitarnim radom i sretao se sa ljudima koji su u problemima, nije bio tako dirnut kao prije nekoliko dana kada je u beogradskom hotelu Bristol posjetio izbjeglice iz Sirije.

– Možda i najbolje znam koliko znači podrška, jer sam je imao od moje porodice koja mi je omogućila da se bavim tenisom i ostvarim svoje snove. Upravo to jeste osnovni cilj Fondacije – da pomogne u obrazovanju mladih i da oni ostvare svoje snove – poručio je Đoković.

Izvor: RTRS