Ljudi često nemaju kome da se obrate za razne tegobe koje imaju. Zato vam donosimo efikasan način da pomognete sami sebi, a pritom, ne košta ništa

Na šakama i stopalima postoje zone čijom masažom možemo postići neverovatne rezultate u otklanjanju bolova i tegoba u telu. One odgovaraju određenim delovima tela i nazivaju se –refleksne zone.

Odatle i ime refleksologija. To je metoda čiji koreni sežu u drevnu Kinu, ali je popularizovana u Americi početkom XX veka.

Eksperti refleksologije tvrde da na telu postoje energetske zone koje odgovaraju određenim zonama na stopalima. Masažom tih zona stimuliše se energetska zona određenog organa ili dela telaa rezultat je bolje funkcionisanje tog organa ili nestanak bola u tom delu tela.

Tako se na vrhu palca na nozi nalazi zona mozga, a odmah ispod, kao što se vidi na slici, nalaze se sinusi. U centru stopala, bliže peti, nalaze se bubrezi, a pluća i grudi se nalaze u gornjem delu, odmah ispod prstiju.

Refleksologija

 

Pogledajte video u kom se lepo vidi kako treba masirati refleksne zone. Možete koristiti bilo koji predmet koji ima slične dimenzije kao štapić na snimku, na primer, dršku od varjače.

Telegraf