Na sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar, održanoj večeras u Plavom salonu stadiona “Grbavica”, jednoglasno je donesena odluka o raskidu saradnje sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Vladom Čapljićem.

U dosadašnjem periodu, Čapljić nije donio željeni šok u ekipu, te se kvalitet igre nije poboljšao. Jednoglasnom odlukom, za novog šefa stručnog štaba imenovan je dosadašnji prvi asistent Edis Mulalić, koji će imati maksimalnu podršku i povjerenje rukovodstva Kluba, saopćio je ovaj klub. Na večerašnjoj sjednici Upravnog odbora Željezničara, potpredsjednik Skupštine, Ermin Pešto, imenovao je Amara Bajramovića za v.d. predsjednika Upravnog odbora kluba.

Odluka je donesena na osnovu člana 35 i stava 2 zvaničnog statuta FK Željezničar, a Bajramović je ovom prilikom za svog zamjenika predložio Vedrana Vukotića, što je UO jednoglasno usvojio. Bajramović i Vukotić će Upravni odbor voditi do naredne izborne Skupštine koja će se održati u decembru, kada će se izabrati novo rukovodstvo Kluba, saopćeno je iz FK Željezničar.

Avaz