Premijer Srbije Aleksandar Vučić je povodom izjave hrvatskog kolege Zorana Milanovića, koji je rekao da uopšte više ne želi da razgovara sa Vučićem, kazao da mu je zbog toga žao, te da je Srbija uvijek spremna na razgovore zarad regionalne stabilnosti i prijateljskih odnosa među narodima i državama.

Njegova lična, kao i politika Vlade Srbije je, ističe, da sa svima razgovaraju.

“Lično bih razgovarao i sa crnim đavolom ako je to korisno za Srbiju i regionalnu stabilnost, za dobre i prijateljske odnse među narodima i državama. Možda i nije loše da se vidi po tom pitanju razlika”, rekao je Vučić u izjavi za Tanjug.

Neprihvatljive su i nedopustive, poručio je, uvrede hrvatskog premijera na račun predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

“Neprihvtljivo je i nedopustivo da neko vrijeđa predsjednika i institucije Republike Srbije govoreći da ne zna ko su ti ljudi i koji posao obavljaju. To mnogo više govori o onome ko ih je izgovorio, nego o onima na koje se te riječi odnose”, istakao je Vučić.

Srbija, ponovio je premijer, želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali da po pitanju zatvaranja granice nije mogla da dozvoli da bude ponižavana, te da je samo štitila sebe i uspješno se odbranila.

“Ali Srbija je uvijek spremna da razgovara i Srbija će uvijek da razgovara jer smatramo da je to jedini način na koji možemo da napravimo neuporedivo bolje odnose između naših zemalja i naših naroda”, zaključio je Vučić.

Milanović je ranije danas u Zagrebu otvorio Biocentar i tom prilikom u razgovoru s novinarima koji su ga pitali da prokomentariše susret predsjednika Srbije sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović i Njujorku rekao: “A ko je uopšte taj Nikolić”.

Takođe, hrvatski premijer je spomenuo i premijera Srbije, rekavši da mu “dođe da svoje oponente nosi kao orden na odelu. “Ne želim uopšte više da razgovaram sa Vučićem”, kazao je Milanović.

Tanjug