Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ saopštio je da ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić sebe tituliše kao “ministar BiH”, iako takvo nešto ne postoji, jer je ministar u Savjetu ministara BiH.SNSD navodi da Mektić “svakodnevno pravi rijaliti šou”, zbog čega ga u Sarajevu zovu i “tabloid Mektić”, da najavljuje spektakularna hapšenja, krši procedure u formiranju radnih tijela bez predstavnika Republike Srpske, optužuje za falsifikat svog potpisa, pa onda zataškava to krivično djelo.

Ova stranka navodi i da Mektić određuje šta će raditi Tužilaštvo BiH, daje status zaštićenog svjedoka licu koje nakon više godina optužuje Milorada Dodika za navodno uzimanje kilograma zlata, “a dosad je ćutao”, te otvoreno na televiziji kaže da će na čelo Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ postaviti “svog čovjeka”, pa će onda početi borba protiv kriminala i korupcije.

“Na osnovu naloga Bakira Izetbegovića Sud BiH ekspresno je osudio direktora Sipe Gorana Zupca kao da je on palio i rušio po Sarajevu u prošlogodišnjim demonstracijama. Istovremeno, stvarnim paliocima i rušiocima i dalje sude, ali samo za prekršaje”, navodi se u saopštenju.

SNSD naglašava i da funkcioner PDP-a Aleksandar Golijanin najavljuje hapšenja i kaže da zna koga će Sipa hapsiti, ali neće da kaže.

“Nije čudo što je prvo pitanje za kandidate za direktora Sipe, koji će se ubuduće zvati `Mektićev čovjek`, bilo – `Hoćeš li hapsiti po Banjaluci”, navodi se u saopštenju SNSD-a.

SRNA