Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i gradonačelnik Prijedora Marko Pavić najavili su danas da će narednih dana u Prijedoru biti nastavljena izgradnja nadvožnjaka za koju je ranije Pavić rekao da je u zastoju zbog nedostatka novca.”Nadvožnjak će se nastaviti raditi narednih dana jer je to važna komunikaciona tačka”, rekao je Dodik novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa Pavićem.

On je podsjetio da su nakon poplava u Prijedoru urađene neke infrastrukturne konekcije koje treba da rasterete ranije opasnosti, ali da u Prijedoru nedostaje još ulaganja.

“Moramo sada to intenzivirati i posvetiti veću pažnju Prijedoru u smislu podrške infrastrukturnom razvoju. Dogovorili smo se i da republičke vlasti podrže `Toplanu` u ovoj godini, da `Toplana` bude održiva i da Prijedor nema problema sa grijanjem i možemo reći da ih neće ni imati”, naveo je Dodik.

On je najavio da će republičke institucije iduće godine podržati nekoliko važnih komunalnih projekata u Prijedoru, a da na gradskoj upravi ostaje da odredi šta su prioriteti.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je, osim za nadvožnjak i “Toplanu”, ovom gradu neophodna podrška republičkih vlasti i u projektu čišćenja korita rijeke Sane.

SRNA