Protiv direktora ugledne britanske kompanije, koja se bavi ekologijom i ekološki prihvatljivom arhitekturom, i još pet britanskih državljana podnijete su krivične prijave zbog bludnog ponašanja u Rimu, tačnije zbog golišavog “brčkanja” u jednoj od istorijskih fontana italijanskog glavnog grada.

Na snimku iz Rima se vidi kako nekoliko kolega iz kompanije “Environmental Dimension Partnership”, među kojima su bile i dve žene, goli kupaju u fontani Najada.

Kako se hotel u kome su bili smešteni nalazi na Trgu Republike gde se nalaze i poznate fontane, grupi turista koja se našla na ulici nije puno trebalo da dođu na “sjajnu” ideju da se skinu i skoče u fontanu. Oni su to naravno i uradili, a ubrzo za njima su to učinile i dve koleginice, doduše s malo više odeće od muških kolega.

Svjedok ove nesvakidašnje scene ju je opisao kao “orgijanje u doba drevnog Rima”.

Šestoro turista će zbog neprimjerenog ponašanja morati da se pojavi na sudu na kome su optuženi za “bludno ponašanje na javnom mjestu”, prekršaj za koji se u Italiji može dobiti i do tri godine zatvora.

Britanski turisti, koji rade za “Environmental Dimension Partnership”, su prema izjavama svjedoka neumjereno uživali u alkoholu tokom svoje posljednje noći u Rimu. Prema lokalnim izvještajima, među bludnicima se nalazio i direktor EDP-a, Ben Rosedal.

– Muškarci su landarali genitalijama, a žene su trčale u toplesu. Jedna je bila zgodna, mlada i plava – rekao je jedan od svjedoka ovog noćnog kupanja.

Grupa turista je nakon hapšenja odvedena u stanicu gdje su im za početak uručene kazne od 169 evra.

U EDP-u nisu htjeli da komentarišu ponašanje svog direktora i zaposlenih.

Jutarnji/Press