Fudbalski klub Rudar Prijedor kažnjen je ukupno s 5.550 maraka, jer su navijači ovog kluba “skandirali političke poruke” u utakmicama 9. i 10. kola Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega i Slavije.

Simpatizeri Rudara skandirali su ime optuženika za ratne zločine i zločin genocida Ratka Mladića, pa je Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) sankcionisala klub iz Prijedora na današnjoj sjednici.

Kako javlja Anadolija, Rudar je kažnjen i sa 1.000 KM jer nije imao prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku meča protiv Širokobriježana. I FK Sarajevo sankcionisan je na isti način, tj. jer nije imo prijavljenog licenciranog glavnog trenera u meču sa Radnikom. Aktuelni prvak BiH dodatnih 1.000 KM mora platiti jer nije imao prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera u duelu 10. kola protiv Viteza, ali i sa 1.500 maraka zbog upotrebe pirotehnike navijača u tom susretu.

FK Željezničar će radi “paljenja baklji” vlastitih navijača u prvenstvenoj utakmici s Drinom u kasu Saveza morati uplatiti 2.500 maraka, kao i 1.000 jer ni oni nisu u zapisniku nisu imali prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera.

Od “većih” danas izrečenih kazni DK N/FS BiH vrijedi izdvojiti i onu u iznosu od 3.500 KM za Velež zbog propusta u organizaciji meča sa Olimpicom, kao i radi neprijavljenog glavnog trenera u zapisniku susreta.

Između ostalih, Zrinjski će platiti 2.000 KM zbog upotrebe pirotehnike navijača u Kup susretu protiv Sarajeva, a Slavija 1.000 radi odstupanje od rokova u postupku licenciranja i dostave dokumentacije za sezonu 2015/2016.

Izvor: Oslobođenje