Sarajevo – Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH kaznila je 11 klubova koji će na račun saveza morati ulatiti ukupno 28.500 maraka zbog različitih propusta i incidenta tokom utakmica Premijer lige i Kupa.

Komisija kojoj je predsjedavao Goran Kosorić odlučila je da najviše kazni Rudar Prijedor, koji će ukupno morati da izdvoji 6.500 maraka i to za dva odvojena događaja. Prva kazna od 1.000 maraka odnosi se na susret devetog kola protiv Širokog Brijega kada u zapisniku nisu imali licenciranog pomoćnog trenera, dok će 3.000 KM morati da uplate zbog propusta u organizacije meča i skandiranja političkih poruka. Zbog istog propusta kažnjeni su sa još 2.500 maraka za meč desetog kola protiv Slavije.

Bolje sreće nije bila ni Drina, koja će morati iskeširati 3.000 KM, a razlog je što nisu imali prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera na tri utakmice. Bolje su prošli Borac, Slavija i Radnik, koji moraju platiti po 1.000 maraka. Banjalučani su kažnjeni zbog pirotehničkih sredstava, Slavija zbog toga jer je prekoračila rok za dostavljanje dokumentacije, a Bijeljinci zbog neprijavljenog licenciranog trenera na meču sa Sarajevom. Od ostalih timova kazne moraju platiti: Željezničar (3.500), Velež (5.000), Sarajevo (3.500), Olimpik (1.000), Sloboda (1.000) i Zrinjski (2.000). Razlozi za kažnjavanje ovih timova su isti kao i za gore pomenute timove.

Agencije