Diler sa „nanogicom“ koji predaje kesice heroina mladiću (19), a pored njega u krevetu gola devojčica (14), bila je scena koju su valjevski policajci otkrili prilikom hapšenja Nikole J. (22) u njegovoj kući.

Nikola J. se nalazi na odsluženju desetomesečne kazne kućnog zatvora, obezbeđen je elektronskom „nanogicom“, ali ga ni to nije sprečilo da nastavi „posao“ sa drogom.

U trenutku upada u njegovu kuću u Vukovarskoj ulici u naselju Gradac, policajci su zatekli i F. M. (19), a kod njih dvojice pronađeno je oko 12 grama heroina i osam grama marihuana, te plastična kesa od 120 grama svetlo braon materije, koja služi kao baza za “miksovanje” droge.

Šok za policajce, međutim, bilo je prisustvo, kako je kasnije utvrđeno, devojčice rođene 2001. godine koja je bila potpuno gola u krevetu pored Nikole J. i koja se, u trenutku upada policajaca, samo ogrnula posteljinom!

diler sa nanogicom ALO Nikola J01

– Iako nisu zatečeni “in flagranti”, bilo je prilično očigledno šta je u pitanju. Sve što je zatečeno je detaljno opisano u izveštaju i prijavi Višem tužilaštvu, koje će tokom daljeg postupka odlučiti kako će kvalifikovati i tretirati ovaj slučaj – kažu naši izvori bliski istrazi, dodajući da su obavešteni i roditelji devojčice od kojih je uzeta izjava, dok je za Nikolu J. i F. M. određeno 48-časovno zadržavanje, nakon čega će biti predati višem tužiocu.

Nikola J. inače je povratnik i ovo mu je već treće hapšenje od 2012. godine zbog droge.

Prethodna dva puta optužen je za preprodaju marihuane, ali je, kako saznajemo oba puta optužba za to krivično delo, kod istog sudije Višeg suda u Valjevu, preinačeno u samo posedovanje droge, za šta je zaprećena manja kazna od dilovanja, a tužilac se tada odrekao i prava na žalbu. Tako je prošle godine i osuđen na 10 meseci kućnog zatvora sa „nanogicom“, pa se na izdržavanju te vrste sankcije nalazi od polovine ove godine.

Mladić koji je, kako saznajemo, uživalac marihuane još od osnovne škole, sam je na svom Fejsbuk profilu objavio da, tokom nošenja „nanogice“, dnevno ima „dva sata šetnje“, što je vreme o kojem odluku takođe donosi nadležni sud.

Na profilu je objavio i „spoljne“ fotografije nastale tokom avgusta i septembra, na kojima je, po svemu sudeći, sa devojkom koja je, međutim, punoletna.

U valjevskom Centru za socijalni rad potvrđuju da su upoznati sa slučajem da je u dilerovoj kući policija pronašla nagu 14-godišnju devojčicu i kažu da će se u redovnoj proceduri uključiti u ovaj slučaj, kada dobiju svu dokumentaciju iz tužilaštva i policije.

ALO