Fudbaleri Rudar Prijedora u subotu (17 časova) gostuju na Gradskom stadionu u Banjaluci kod Borca. Biće to novi krajiški derbi, utakmica u kojoj su emocije i motiv uvijek na visokom nivou još od 1995. godine i legendarnih finalnih utakmica Kupa Republike Srpske.

-Utakmicu Borac – Rudar Prijedor uopšte ne treba predstavljati krajiškoj fudbalskoj javnosti, to je komšijski derbi. Ovaj prvenstveni meč i Borcu i nama dolazi u nezgodnom periodu, Banjalučani su u maloj prednosti jer igraju na domaćem terenu. Ali, i mi ćemo pokušati da odigramo što bolje i kvalitetnije i nastojati da iznenadimo domaćina. Ne mogu da računam na Nemanju Pekiju koji ima tri žuta kartona, Nebojša Šodić se proteklih dana žalio na povredu, ali smo dobili osvježenje u angažmanu Zorana Milutinovića s kojim ćemo da dobijemo kvalitet u veznom redu jer ima pravo nastupa protiv Borca – istakao je trener Rudar Prijedora Boris Gavran.

Dotakao se i šef stručnog štaba „rudara“ suđenja na štetu Prijedorčana, a posebno ga je naljutio posljedni slučaj protiv Slavije.

-Protiv Slavije nam nije dosuđen četvrti penal, a mi nismo tako kvalitetna ekipa da možemo stvorili pet-šest prilika ili situacija za najstrožu kaznu. Osim toga veliko je pitanje koliko je na televiziji onaj čovjek što kometariše sporne momente kompetentan jer očigledno povlačenje rukom u šesnaestercu za njega nije jedanaesterac! Ne kažem, možda sudija u datoj situaciji nije vidio prekršaj, ali zbog čega se ne kaže istina kada se pogleda snima. Pa i mi znamo da gledamo tu istu televiziju i sporne trenutke. Nismo moćni, ali to ne znači da nam se ne mogu suditi očigledni penali – rekao je Gavran.

Jedan od aduta u subotnjem krajiškom derbiju mogao da bi da bude Aleksandar Jovičić koji je bio pola godine u Borcu i nije dobio pravu priliku od Banjalučana,  pa se preko Krupe vratio među „rudare“.

-To je za mene motiv više da dokažem da su u Borcu pogriješili što mi nisu ukazali pravu priliku. Svi igrači Rudar Prijedora znaju šta za nas znači derbi protiv Borca i učinićemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat. Kada to kažem za nas je pozitivan rezultat i remi, međutim mi idemo na tri boda. Spremni smo za okršaj s Banjalučanima i želimo srećni i zadovoljni da se vratimo u Prijedor – istakao je Jovičić.

Na novinarsko pitanje kako komentariše poziv u mladu reprezentaciju BiH Aleksandar Jovičić je odgovorio:

-To je za mene velika čast i izuzetno priznanje što sam se našao na spisku mladih reprezentativaca BiH i nastojaću da opravdamo ukazano povjerenje od strane selektora Darka Nestorovića.

Prijedor24h