Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac izabran je večeras na izbornoj skupštini DNS-a za predsjednika Opštinskog odbora te stranke u Kozarskoj Dubici.

Prema izbornoj proceduri, Banjac je bio jedini kandidat za predsjednika OO DNS-a, a za vršenje te funcije dobio je jednoglasnu podršku.

Izbornoj skupštini DNS-a u Kozarskoj Dubici večeras je prisustvovao predsjednik DNS-a Marko Pavić i potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović, te funkcioneri ove stranke Lejla Rešić i Dane Malešević, kao i član Slobodnog demokratskog srpskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nenad Stevandić.

Banjac je u obraćanju na skupu rekao da će Opštinski odbor DNS-a u Kozarskoj Dubici voditi u specifičnom periodu, godinu dana do redovnih izbora u stranci i lokalnih izbora.

“Zato DNS ima samo godinu dana da pokaže svoju snagu, da pokaže da može, hoće, zna i umije da stvori bolje uslove za život u Kozarskoj Dubici”, poručio je Banjac.

On je naveo da će se rad OO DNS-a u Kozarskoj Dubici kretati u četiri faze, koje će se izvoditi paralelno, a od kojih je prva jačanje infrastrukture stranke, formiranjem preostalih mjesnih odbora i područnih organizacija.

“Samo tako možemo da jačamo našu infrastrukturu i da je postavimo na zdrave osnove i udarimo stabilne temelje DNS-a u Kozarskoj Dubici”, rekao je Banjac.

On je dodao da u drugoj fazi, u saradnji sa predstavnicima te stranke na republičkom nivou, DNS mora da isplanira i ostvari projekte za razvoj Kozarske Dubice.

“Radićemo to da naša Kozarska Dubica postane bolje mjesto za život svih nas. Kroz konkretne projekte moramo da iskažemo svoju volju i spremnost da ono što kažemo i uradimo jer moramo biti prepoznatljivi po našoj riječi, jer riječ je riječ – provjereno a i dokazano”, naglasio je Banjac.

On je dodao da će u toj fazi DNS raditi i na privlačenju investitora, kako bi omogućio otvaranje novih radnih mjesta.

“Kozarska Dubica, mora i biće na prvom mjestu, to je uslov svih uslova”, zaključio je Banjac i dodao da u trećoj fazi rada, DNS mora ostvariti saradnju sa privrednicima u Kozarskoj Dubici, kako bi se upoznali sa njihovim problemima i pomogli.

Banjac je naglasio da DNS neće dijeliti ljude prema političkim partijama, već prema tome ko i koliko doprinosi Kozarskoj Dubici.

On je naveo da u četvrtoj fazi, DNS mora raditi na pripremama za predstojeće izbore da bi na izbornoj listi kandidovali kvalitetne i ugledne građane Kozarske Dubice.

“Ako neko misli da ne možemo biti najjača stranka u Kozarskoj Dubici, želim da poručim da mi idemo ka tom cilju i od toga nećemo odustati”, naglasio je Banjac i dodao da se politika DNS-a neće zasnivati na napadima, vrijeđanju i ogovaranju.

On je naglasio da DNS nema političke neprijatelje, već političke protivnike i izrazio spremnost da svu svoju političku energiju usmjeri ka stvaranju bolje Kozarske Dubice.

“Vi ste moja snaga, i to je razlog zašto sam prihvatio da budem kandidat za predsjednika jer vjerujem u predsjednika Marka Pavića i politiku DNS-a”, izjavio je Banjac na izbornoj skupštini DNS-a u Kozarskoj Dubici.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je da će jačanje DNS-a u Kozarskoj Dubici odrediti jačanje ove regije na osnovu čega će DNS biti apsolutni pobjednik na izborima.

“Večeras ponosno stojim pred vama jer je u vremenima kada je Republika Srpska ugrožena, DNS pokazao svoje pravo lice, jer u posljednjih 17 godina nikada nismo glasali za uništenje bilo koje funkcije Republike Srpske ili za prenošenja bilo koje nadležnosti sa nivoa Republike na nivo BiH”, izjavio je Pavić obraćajući se članovima DNS-a u Kozarskoj Dubici.

On je naglasio da ta stranka stalno uvećava svoje članstvo i broj odbornika i poslanika.

“Budite sigurni da će DNS uvijek stajati ispred vas i znati svoj put, ali je opasnost sada veća zato što naši ljudi prenose razna ovlašćenja i funkcije Republike Srpske na nivo BiH”, poručio je Pavić.

Nenad Stevandić čestitao je Banjcu izbor na funkciju i za uspješeno organizovanu skupštinu.

“Kada bih ja mogao da obilježim jednog čovjeka koji jednako voli svoju Republiku i svoj grad i koji se sa velikim žarom i energijom bori i za interese svoje republike i svog grada, ja bih onda kao primjer naveo Darka Banjca”, rekao je Stevandić.