Naša priča o malim Ilićima iz Bratunca, ganula je građane širom Srpske. U veoma kratkom periodu prikupljena su sredstava za igradnju njihove nove kuće. U sličnoj situaciji je i porodica Zarić.

U selu Šušnjari kod Laktaša, troje djece i samohrani otac žive u trošnoj baraci, koja se ne može nazvati toplim ognjištem.

Zorana, Branislav i David odrastaju bez topline pravog doma, u trošnoj kućici. Nakon razvoda, majka je otišla, pa o njima brine samo otac.

„Svjestan sam ja da je njima teško, a naravno da za mene nije ni bitno je li teško ili nije. Јa sam svjestan da sam dužan da maksimalno pružim uslove. Nije lako, ne mogu reći da je lako. Em malo, em neuslovno. Ne može se postaviti ni pravi namještaj, ne možeš ništa.“, kaže Zoran Zarić, samohrani otac troje djece.

Zoran je i sam proveo djetinjstvo bez majke, a sada istu situaciju proživljavaju i njegova djeca. Od marta dom im je baraka na porodičnom zemljištu. Volju, međutim, nisu izgubili.

„Stavio sam unutra stiropor, evo vidite i šporet se vidi. Vidite zašto to ovako izgleda, zato što mi sada razvaljujemo zbog toga što nam blokovi trebaju za nastavak gradnje. Iz tih razloga je došlo do ove situcaije, i zašto se nalazimo u takvom objektu.“, dodaje Zoran.

Tešku situaciju samohranog oca i troje djece, razumjele su Zoranove kolege s posla. Pomogli su s nešto novca, kojim je izgrađen dio novog doma. Sada je najvažnije da uvedu vodu i podignu krov.

„Ovdje sam stigao onim sredstvima od kolega što u skupili. Јa dalje više nemam, to je to. Ali se nadam opet“, zaključuje Zarić.

Zarići žele da zimu dočekaju u novom domu. Dobri ljudi već su pokrenuli akcije na društvenim mrežama i nadamo se da će pomoć ubrzo stići.

RTRS