Ponekad mali daju lekciju velikima, a jedna takva stigla je iz Prijedora. Iako su u premijernoj utakmici na Regionalnom Zapadu u Banjaluci poraženi od Naprijeda (0:1), to nije spriječilo čelnike ovog kolektiva da boru za bodove stave u drugi plan, a viteštvo gurnu ispred svega.  Na adresu kluba iz Obilićeva stigao je telegram koji prenosimo u cijelosti.

Zahvaljujemo se rukovodstvu I FK Naprijed na lijepom dočeku I domaćinskom odnosu prema FSA Prijedor. Hvala vam na korektno odigranoj utakmici I ovom prilikom čestitamo vam na zasluženoj pobjedi, sekretar kluba Vlado Zolak.

Predsjednik FK Naprijed Čedo Ševarika zahvalio se gostima, poželjevši im više sreće na zelenom terenu u narednim utakmicama.

Zaista nas je iznenadio ovakav gest iz Prijedora! Ovim potezom pokazali su da još negdje postoje viteške odlike, kao i sportski radnici koji sport doživljavaju kao relaksaciju, a pobjede i poraze kao nešto normalno u semu tome.

Moram da kažem da odavno na našem stadionu nije gostovala disciplinovanija ekipa, koja ima i glavu i rep i pitanje je dana kada će izaći iz rezultatske krize, jer za to imaju sve preduslove-poručio je Ševarika.

Da li ovakvi potezi vraćaju vjeru u naš fudbal, ili će slučaj iz Prijedora biti samo usamljena lastavica na nebu Srpske.

Ali da svi vapimo za viteštvom, I te kako je jasno svima. Mali su uvijek bili putokaz velikim, pa neka I ova poruka ode do vrha…

pravdabl