Nakon što je PDP u saopštenju optužio RTRS da vrši, kako kažu, nezapamćenu propagandu reagujući na sinoćnje izdanje emisije “Aspekt” te da RTRS, kako kažu, stvara bratoubilačku atmosferu u Republici Srpskoj, blati i označava kao izdajnika svakog ko nije na kursu politike SNSD-a uređivački kolegijum RTRS-a izdao je sljedeće saopštenje:

Uređivački kolegijum RTRS-a saopštenje PDP-a smatra nekorektnim i neprofesionalnim, jer je ministar spoljnih poslova Igor Crnadak potvrdio dolazak u emisiju nekoliko dana prije njenog snimanja.

Činjenice koje PDP u saopštenju navodi ne stoje, jer ministar Crnadak nema pravo da utiče na uređivačku politiku i da bira s kim želi da bude u studiju, a pogotovo ne da bude u studiju samo sa ministrima iz pozicije na BH nivou.

Ministru Crnadku je ponuđen isti tretman, koji je ponuđen i drugim učesnicima emisije.

Podsjećamo da je, osim Igoru Crnadku, poziv upućen svim ministrima i pomoćnicima ministara u Savjetu ministara iz reda srpskog naroda, te da su svi odbili poziv, osim gospodina Đorđa Milićevića, koji je otkazao gostovanje u emisiji iz opravdanih razloga. Emisija je bila koncipirana tako da svi imaju prostor i vrijeme da postave pitanja i odgovore o funkcionisanju Savjeta ministara BiH.

Urednica emisije “Aspekt” Vanja Furtula je vrlo profesionalno pripremila emisiju i pozive i temu emisije poslala na adrese svih navedenih, a Igor Crnadak i Đorđe Milićević su prihvatili poziv.

Takođe, saopštenje PDP-a u kojem se navodi da RTRS, zajedno sa SNSD-om stvara “bratoubilačku atmosferu” u Republici Srpskoj, smatramo najnižim oblikom komunikacije u koju je upao PDP budući da su imali priliku i imaće je i ubuduće da javnosti objasne svoje poteze u Savjetu ministara. Na ovaj način PDP optužuje RTRS, ne objasnivši uzroke zbog kojih je tema emisije zamišljena.

Podsjećamo još jednom da je urednica emisije “Aspekt” Vanja Furtula pozvala sve predstavnike iz Republike Srpske u Savjetu ministara BiH, čime su zadovoljeni svi standardi profesije.