U Prijedoru je danas počela kampanja “Mjesec osmijeha u Zaštitnoj radionici Fondacije `Zajednički put`” kojoj je cilj promocija rada Zaštitne radionice i ručnih radova njenih korisnika.

“Kreatori više od 1.800 unikatnih rukotvorina Zaštitne radionice su štićenici Centra `Sunce`, mladi s invaliditetom, nedovoljno afirmisani umjetnici Prijedora, kao i drugi nezaposleni talentovani sugrađani. Kupovinom rukotvorina sugrađani direktno pomažu naše korisnike kojima se usmjeravaju svi prihodi od prodaje”, saopšteno je danas iz Fondacije “Zajednički put”.

Zaštitna radionica Prijedor otvorena je u januaru u okviru projekta “Inkluzivno preduzetništvo” s ciljem pružanja podrške samozapošljavanju mladih ljudi, posebno mladih s invaliditetom.

“S obzirom na to da je ovo jedini izvor prihoda za mnoge od njih, kao i da se na ovaj način direktno pospješuje stručna nastava u Centru `Sunce`, ovakvim i sličnim kampanjama želimo da motivišemo naše sugrađane da se aktivnije uključe u podršku najugroženijim, ali vrijednim kategorijama stanovništva”, apeluje se u saopštenju.

Pored svakodnevnih promotivnih aktivnosti, biće organizovano nekoliko prodajnih izložbi u preduzećima i javnim ustanovama u Prijedoru, kao i nagradna igra za sve kupce koji u toku mjeseca posjete Zaštitnu radionicu i kupe proizvode u vrijednosti od najmanje 10 maraka.
SRNA