Ne nazire se kraj sapunici u vezi sa zemljištem u banjalučkom naselju Vrbanja, zbog kojeg se već godinama spore Fudbalski klub Jedinstvo, te Fudbalski klub Džaja i Dado Glišić, banjalučki muzičar.

Glišić je juče za Press iznio niz optužbi na račun predstavnika “suprotstavljene strane” optužujući ih za kriminal! Kao što je naš list već objavio, u ovom predmetu je, nakon banjalučkog Okružnog i Višeg privrednog suda, donesena presuda i Vrhovnog suda RS u korist FK Jedinstvo, te bi FK Džaja i Glišić, čija su kuća i muzički studio na spornoj lokaciji, trebalo za nekoliko dana da budu prisilno iseljeni. Muzičar tvrdi da su “korumpirane sudije svjesno legalizovale kriminal” i donijele pomenutu presudu.

Ogroman novac

On je demantovao navode koje je u Pressu iznijela uprava Jedinstva, uz ocjenu da je kroz sudske procese utvrđeno pogrešno činjenično stanje. Tvrdi da je tek u toku sudskog procesa Jedinstvo od privremenog, postalo apsolutni vlasnik sporne imovine. Podsjećamo, Press je priču o ovom slučaju objavio u utorak, ali predstavnici FK Džaja i njihov pravni punomoćnik, tada nisu željeli da iznesu svoju stranu priče.

Čavka: Presude su na našoj strani!

Predsjednik FK Jedinstvo Admir Čavka, još jednom je poručio da su sve sudske presude na njihovoj strani, kao i da Glišić i FK Džaja mogu da se protive deložaciji, ali da to ne odgađa njeno izvršenje. Komentarišući Glišićeve optužbe da su tek tokom aktivnog sudskog procesa “malverzacijama” postali jedan kroz jedan vlasnici zemljišta, Čavka odgovara da su to “nebuloze”, te da su u potpuno odvojenom procesu skinuli društvenu svojinu, koja se vodila još po starom zakonodavstvu iz SFRJ. Naglasio je i da se ne petljaju u rad nadležnih organa, odbacujući sve optužbe na svoj račun i račun kluba na čijem je čelu.

– Grad Banjaluka je dao saglasnost FK Džaja da ovo zemljište privremeno koristi još od 2000. godine, s obzirom na to da je FK Borac dužan Džaji ogroman novac, te je predloženo da gradsko zemljište bude kompenzovano da bi dug bio umanjen. Smatram da je Jedinstvo svjesno i bez ikakvog smisla tužilo FK Džaja, a onda nam je korupcijom ukradeno zemljište samo da ne bi došlo do realizacije ugovora sa gradom. Kada je radna grupa grada Banjaluka htjela da uknjiži FK Džaja, a isknjiži Jedinstvo, konstatovano je da je zemljište ukradeno. Gradonačelnik Slobodan Gavranović je odmah obavijestio Pravobranilaštvo RS, kao i pravobranioca u Banjaluci, koji je podnio tužbu protiv geodetske uprave Okružnom sudu u Banjaluci – naveo je Glišić, koji je u prilog svojim tvrdnjama dostavio i informaciju Administrativne službe grada o ovom predmetu, te tužbu Pravobranilaštva RS.

Saglasnost grada

Glišić je odlučan i kaže da neće izaći iz svoje kuće i muzičkog studija koji su na ovoj lokaciji, kao i da FK Džaja, gdje je takođe suvlasnik, a predsjednik kluba je njegov otac, neće napustiti fudbalski stadion, na koji Jedinstvo uskoro planira da se useli.

– Postavljam pitanje, da li bi FK Džaja uložio 437.360 KM na zemljištu Admira Čavke, predsjednika FK Jedinstvo i da li bih ja uložio 500.000 KM u svoj studio na njegovoj imovini ili bih to uradio na gradskom zemljištu i to uz saglasnost Gradske uprave, vjerujući da ću jednoga dana to zemljište kupiti od grada – istakao je Glišić.

On je dodao da FK Džaja tužbom protiv Jedinstva potražuje svoja dosadašnja ulaganja, ali je odlučan da, bez obzira na to, ne napusti imovinu na ovoj lokaciji. Glišić očekuje da će se banjalučki istražni organi dodatno pozabaviti ovim predmetom, kao i da će Okružni privredni sud obustaviti svaki vid izvršenja presude o vraćanju lokacije Jedinstvu, do okončanja drugih procesa u vezi sa ovim slučajem.

Press