Policija u Berlinu objavila je video na kojem se vidi kako nepoznati muškarac odvodi četverogodišnjeg dječaka Muhameda porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Potraga za dječakom Muhamedom koji je nestao 1. oktobra u Berlinu se nastavlja. Policija je objavila video i fotografije muškarca starosti između 35 i 50 godina za kojeg se vjeruje da je oteo dječaka ispred zgrade Državnog zavoda za zdravstva i socijalne pomoći (LaGeSo) u Berlinu.

Proteklih dana u potragu za dječakom aktivno su uključeni i psi tragači koji pretražuju uže područje Berlina gdje je Muhamed zadnji put viđen.

Muhamedova majka Aldijana Januzi tog je kobnog dana došla sa svojom djecom ispred zgrade Državnog zavoda za zdravstva i socijalne skrbi (LaGeSo) u Berlinu kako bi preuzela socijalnu pomoć.

Međutim, kako se u isto vrijeme ispred zgrade nalazilo nekoliko stotina izbjeglica koji su čekali svoju registraciju, Muhamed se izgubio u gužvi. Nakon što je shvatila da nema njenog sina, Aldijana je odmah pozvala policiju koja već deveti dan traga za Muhamedom.

U to vrijeme dječak za kojeg se vjeruje da je otet na sebi je imao crveni džemper, bijele cipele, traperice i zeleni ruksak na leđima.

Nezavisne novine