Čovjek koji je snimio razgovor sa Milom Radišićem i uzeo novac, Goran Suvara, tvrdi da je SDS spremna na sve, samo da iskompromituje i kriminalizuje Milorada Dodika. Da bi dobio milion maraka Suvara tvrdi da je imao zadatak da, milom ili silom, snimi Milu Radišića koji je trebalo da kaže da je Dodik s jednim preduzećem oprao 150 miliona maraka. Da bi se došlo do cilja bila je predviđena i otmica Mile Radišića, kaže Suvara.

Da bi dobio milion maraka Suvara tvrdi da je imao zadatak da, milom ili silom, snimi Milu Radišića koji je trebalo da kaže da je Dodik s jednim preduzećem oprao 150 miliona maraka. Da bi se došlo do cilja bila je predviđena i otmica Mile Radišića, kaže Suvara.

Goranu Suvari SDS je osim milion maraka nudila i status zaštićenog svjedoka, zamjenu identiteta, skidanje optužnice, samo da ubijedi Milu Radišića da kaže da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik umiješan u mutne poslove. Povlastice je, tvrdi, lično nudio načelnik opštine Istočni Stari Grad i član Glavnog odbora SDS-a Bojo Gašanović.

„Prilikom dolaska Bojo mi je dao ličnu kartu i vozačku dozvolu. Moja slika, dugo ime. On je rekao Mektić to može. Pasoš ti se radi. Tako da nećeš imati problema.  Јa bih trebao za milion maraka da otmem Radišića, ili da ga nagovorim da priča nešto protiv Dodika. Po čijem nalogu? Po nalogu Mladena Bosića, Nebojše Vukanovića, Boje Gašanovića i ministra Mektića”, kaže Goran Suvara

Glavni pregovarači SDS-a, tvrdi Suvara, bili su Bojo Gašanović i Nebojša Vukanović. Za pripremu drugog snimka bio je „ Onda sam čitao taj tekst, gdje je navodno Milorad Dodik preko neke firme oprao 150 miliona maraka i da to gospodin Mektić već ima. Ali im treba okidač da to krene. Nije mi bilo jasno, šta ću im ja ako već imaju“, istakao je Suvara.

Suvari nije bilo jasno ni odakle SDS-u milion marka.

„ Pitao sam otkud milion. Onda mi je on objasnio da mnoge velike gazde koje imaju pod zakup prostorije M-telu, vrlo lako će skupiti milion. To im treba jer će se tako boriti s Dodikom“, pojasnio je Suvara.

U takvim zavjerama i obmanama, kaže Suvara, nije želio da učestvuje. O tome je obavijestio, kaže, i Vukanovića.

„ Nazvao sam, pošto nisam imao Bojin broj, nazvao sam Vukanovića i pitao ga da mi objasni. Shvatio je čovjek da ja neću ući u tu priču.  Oke Gorane uzmi to kako jeste, samo molim te nemoj da me kompromitujete. Јa odgovorno tvrdim da sem tih par rečenica nema nikakvog drugo snimka. Njima je to poslužilo da naprave drugu priču”, rekao je Suvara.
Od te priče, tvrdi Suvara, SDS neće odustati.

„ Oni su mi rekli da jedna ekipa postoji, ako ja to ne mogu završiti da će kindapovati Radišića, ali to se mora završiti“.  Mislim u ovom momentu da je on u opasnosti”, naveo je Suvara.

Mile Radišić, kaže Suvara, nije jedini koji se našao na meti SDS-a. Koga prate SDS-ovi ljudi i ko je izložen opasnosti, kaže, reći će u policiji i tužilaštvu.

RTRS